Evensås 404 - Skaftö

Byggklar tomt i expansiva Evensås på Skaftö

I expansiva området Evensås, strax intill Fiskebäckskil, finns nu denna fint belägna och lättbebyggda tomt om 1 800 kvm till försäljning. Kommunalt vatten och avlopp, el och fiber - allt är framdraget till tomtgräns och anslutningsavgifter bekostas av säljaren. Tomten är plan och den omgivande lummigheten skyddar mot insyn och vind. Här bygger du enkelt ditt blivande åretruntboende eller ditt eget sommarparadis, tomten passar lika bra för vilket som - det är lika nära till bussen som till badet! Med detaljplan, kommunalt VA och el klart till tomtgräns är det här bara att ansöka om bygglov och sedan sätta spaden i marken. Väg fram till fastighet kommer anläggas och bekostas av säljaren.

Evensås, på norra Östersidan i Fiskebäckskil, är ett expansivt område där ett tiotal attraktiva tomter sålts det senaste året. Området med de nybildade fastigheterna kommer att bebyggas med såväl åretrunthus och fritidsboende. Du bor här naturskönt, omgiven av lugnet i ett typiskt bohuslänskt landskap med vacker natur och havet i din närhet.

Från fastigheten har du endast en kort promenad ner till vattnet med hav, klippor, bad. Likaså har du närhet till Fiskebäckskil och dess sjudande sommarliv och allt annat Skaftö har att erbjuda. För dig som önskar bosätta dig här permanent är läget utmärkt då det är promenadavstånd till kommunikationer och även skolbussen stannar en bit bort. En film över tomten och omgivningarna hittar du längre ner under Film och Bilder.

Området Evensås, ligger ner mot havet till strax innan Fiskebäckskil, är mycket populärt och lockar fritidsboende såväl som fastboende. Du har här promenad- och/ eller cykelavstånd till det mesta. Till Fiskebäckskils solsida, Östersidan, promenerar du snabbt och enkelt och här finner du härliga klippor, en fin badplats och härifrån går personfärjan Carl Wilhelmsson med täta turer året runt tvärsöver till samhället Fiskebäckskil och även till centrala Lysekil.

Pittoreska Fiskebäckskil sjuder av liv om sommaren men är vackert året om. Här samsas kaptenshus med fiskarstugor och sjöbodar. Fiskebäckskil ståtar med fina restauranger såsom välrenommerade Brygghuset och Gullmarsstrand. I närheten ligger också Skaftö Golfs utmanande golfbana, mängder med vandringsleder och badplatserna är många så bada kan du göra från både klippor och strand. Alternativen är många och här finns mycket att utforska för den som inte är bekant med området.

I Lysekil finns all tänkbar service, butiker, vårdcentraler, apotek, restauranger och caféer. Till Lysekil tar du dig med bil eller så tar du färjan Carl Wilhelmsson från Östersidans färjeläge några minuter bort. Till Uddevalla/ Torp har du en knapp halvtimma och därifrån har du ca 45 minuter till Göteborg. Till Svinesundsbron har du knappt en timma med bil och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.

Detta är ett tillfälle för dig som vill förvärva en tomt på Skaftö för nybyggnation, i det expansivt området Evensås är de flesta nybildade fastigheterna redan sålda. Här ges verkligen alla möjligheter för ett underbart sommarboende men också för dig som vill bo på Skaftö åretrunt.

Du är välkommen att anmäla dig till visning men det går också bra att åka ut och titta på tomten på egen hand.

Utgångspris

1 850 000 kr

Fakta

Adress:
Evensås 404, Fiskebäckskil
Bostadstyp:
Tomt
Tomtyta:
1 800 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

1 850 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 160 000 kr (fastställt 2019). 210, Småhusenhet, tomtmark.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 10 000 kr/år.
Fördelas enligt följande: vatten/avlopp 9 000 kr och samfällighet 1 000 kr.
Angiven driftskostnad är en av säljaren uppskattad driftskostnad. Kommunalt VA driftas av GA:17 där ca 60 fastigheter i Evensås området ingår. Samfälligheten, Norra Skaftö VA Samfällighetsförening, ansvarar för driften och nätet och samfällighetsföreningen faktureras av kommunen, samfälligheten faktureras därefter var och en av fastigheterna för sin del och förbrukning.

Anslutningsavgift el och fiber ingår. Blivande köpare kommer mottaga fakturan men avgiften regleras mellan köpare och säljare, dvs ersätts av säljaren.
Fastighetsavgift: 5 800 kr.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 1484IM-14/30058.1
Last: Officialservitut Avlopp, 1484-89/20.1.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Kraftledning.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Lysekil Evensås GA:1, Gemensamhetsanläggning: Lysekil Evensås GA:17.

Planbestämmelser: Detaljplan (2018-06-20) Fornlämning (1 st).

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Evensås 1:213.

Typ

Tomt.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Byggnadssätt

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Tomt

Tomtarea 1 800 m².

Övrigt

För den som vill bygga nytt är det alltid viktigt att ta del av gällande detaljplan och tillhörande bestämmelser. Häri framgår byggrätt och övrig information om vad som gäller när man skall bygga nytt. Detaljplan, plankarta med bestämmelser och illustrationsbeteckningar finner du under ”Dokument" .

Utdrag ur Plankarta med bestämmelser:
Alternativ A: …”Största byggnadsarea är 25% av fastighetens area eller högst 200 kvm varav bostadshus högst 150 kvm och komplementbyggnader högst 50 kvm. Största byggnadshöjd för bostadshus är 4,5 meter, därutöver medges suterrängvåning där terrängen så tillåter. Utöver högsta byggnadshöjd får takkupor uppföras till 1/3 av takets längd. Takkuporna får inte vara högre än takets nock.
Största byggnadshöjd för komplementbyggnader är 3,5 meter.
Största taklutning för bostadshus är 35 grader och för komplementbyggnader 30 grader.
Minsta avstånd till fastighetsgräns är för bostadshus 4 meter och för komplementbyggnader 2 meter.”

För mer information besök gärna kommunens hemsida där du under fliken Bygga och Bo hittar mycket matnyttig om byggprocessen och andra bra saker som är viktigt veta och tänka på när man skall bygga nytt: https://lysekil.se/bygga-bo-och-miljo.html.

Här finns också Bygglovsguide som ger dig svar på många frågor: http://guide.bygglovsguiden.se/appMainPage.aspx.

Film

Bilder

Byggklar tomt i snart slutsålda Evensås-området 

Kommunalt vatten och avlopp, fiber och el - allt klart och betalt till tomtgräns 

Byggklar tomt i detaljplanerat område... 

Gångavstånd till både bussen och badet 

Tomten ligger naturskönt och skyddat från insyn 

Evensås är ett område under expansion 

 

Lummiga omgivningar och spår från gammal stengärdsgård 

Den plana tomten får anses som lättbyggd 

Fastighetskarta 

Med Carl Wilhelmsson tar du dig enkelt till "andra sidan" - Fiskebäckskil och Lysekil 

Fiskebäckskil områdesbild 

Skaftö är vackert alla årstider och väder 

Fiskebäckskil områdesbild 

Fiskebäckskil områdesbild 

 

Vackra närliggande Grundsund sjuder av liv 

Fiskebäckskil områdesbild 

Skaftö är fullt av vackra miljöer och strandpromenader 

Karta över Evensås GA:17 med kommunalt VA 

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2020