2 rum - 75 kvm - Kyrkeby Skummedal 174 - Kyrkeby

Idylliskt beläget i vackra och omtyckta Kyrkeby Skummedal

I Kyrkeby Skummedal bor du i vacker Bohuslänsk omgivning med bergsknallar, stengärdsgårdar, lummig natur och med bad och hav i din närhet. Här erbjuds nu ett välplanerat och mycket smakfullt boende med ett havsnära och lättillgängligt läge i idylliska och omtyckta Kyrkeby. Kyrkeby ligger i en av Lysekils vackraste delar med Skalhamn, Norra Grundsund, Björnevik, Kolleröd och Ramsvik inom cykelavstånd. Fritidshuset, vilket är vinterbonat, har en härlig atmosfär och en underbar tomt. Det havsnära boendet är ett perfekt fritidsboende men fungerar även utmärkt som åretruntboende för den mindre familjen. Mycket är renoverat och det mesta är genomgånget så fastigheten är i fint skick. Kök, badrum, tvättstugedel och samtliga rum är renoverade.

Boendet, i ett plan, har genomgående mycket snygga och väl valda ytskikt vilket ger en charmigt lantlig känsla. Huset är vackert beläget på en rogivande och lättskött naturtomt med gäststuga och ett förråd. I närliggande Kolleröd har du tillgång till sandstrand, klippbad och kiosk. Med cykel tar du dig till Norra Grundsund där du kan promenera på de vackra stigarna längs kusten och i det gamla pittoreska fiskesamhället kan du köpa färska kräftor direkt från fiskebåten. I närliggande Lysekils Marina, Basteviksholmarna, finns möjlighet till båtplats för den som tycker om båtliv. Basteviksholmarna kan även stoltsera med en av kommunens bästa och vackrast belägna restauranger. Vi finner den finaste skärgården alldeles utanför och med båt tar du dig snabbt ut i öppna skärgården. Hela området är också mycket populärt bland fiskare, såväl makrill- som hummerfiske.

Centrala Lysekil med dess utbud av affärer, restauranger och service nås på tio minuter. Vill du utforska mer av Bohuslän når du Kungshamn, Smögen, Hunnebostrand, Bovallstrand på en halvtimma med bilen. Värt att notera är också att buss 853 regelbundet går mellan Kyrkeby och Lysekil för den som vill åka in till stan om kvällen. Varmt välkommen på visning av en underbar sommaridyll!

Såld

Fakta

Adress:
Kyrkeby Skummedal 174, Lysekil
Bostadstyp:
Fritidshus
Boarea:
75 kvm
Biarea:
8 kvm
Antal rum:
2 rum
Byggår:
1977
Tomtyta:
1 191 kvm

Ansvarig mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Beskrivning

Till Kyrkeby Skummedal 174 får du ett varmt välkomnande och redan vid ankomst kommer du att falla för den fina tomten och de vackra omgivningarna. Hallen är snygg och inbjudande och har ett praktiskt klinkergolv med värmeslingor, vitmålad bröstpanel i kombination med lantlig tapet på väggarna. Här finns flera bra garderober. Du kommer direkt in i köket som har en lantlig charm och ytskikten är valda med omsorg, vilket är genomgående i hela huset och skapar en enhetlig lantlig och harmonisk atmosfär. På väggarna sitter vackra tapeter, på golvet ligger i huvudsak trägolv och taket är ett vitmålat trätak. Köket har öppen planlösning med plats för stor matgrupp i ena ändan och öppet mot vardagsrummet i den andra. Köket har vad du önskar och du kommer utan tvekan att stormtrivas här. I mitten av köket finns en praktisk köksö, utrustningen består i hel kyl och frys, diskmaskin, spis/ugn, fläkt och här finns gott om skåp och lådor.

Fortsätt vidare till vardagsrummet som även det är smakfullt inrett och mycket hemtrevligt. Fönsterna mot husets framsida ger ett fint ljusinsläpp. Bostaden är idag planerat för ett par, den mindre familjen eller för dig som lever singel, med endast ett stort sovrum. För den som önskar fler sovrum kan den händige säkerligen skissa på att bygga om till ytterligare ett sovrum. Gäststugan är 15 kvm och kan rymma flera bäddar för gäster eller för barnen.

Badrummet är fräscht och ljust och inreddes 2017 med ny dusch och duschvägg, nya vattenrör, ny handdukstork, ny toalettstol samt nytt tvättställ med badrumsskåp. På golvet ligger sedan tidigare ett klinker med golvvärme och väggarna är kaklade.
Till husets många praktiska fördelar hör en klädkammare som erbjuder stora förvaringsmöjligheter samt en mindre tvättstuga med tvättmaskin. På tomten finns förutom gäststugan en enklare carport/ båtförvaring samt förråd. Både huvudbyggnaden och gästhuset har soligt västerläge.

I Kyrkeby bor du med perfekt läge med närhet till Bohusläns och sommarens många nöjen; bad- och båtliv liksom har omedelbar närhet till härliga strövområden i berg och den bohuslänska naturen; kustpromenader lockar sommartid och bär- och svampskogar på hösten. I närområdet finns flera badplatser att välja emellan, småbåtshamnar och vackra miljöer. Barnvänliga och populära Kolleröds badplats är en av Lysekils finaste och mest omtyckta badplatser med bred sandstrand och även bad från klippor. Välkommen till ett underbart boenden där du lever mitt i en av de vackraste miljöerna som Lysekil har att erbjuda.

Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 737 000 kr varav byggnadsvärde 420 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

1 st om totalt 1 084 000 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 15 277 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 9 172 kr, försäkring 1 825 kr, vatten/avlopp 1 500 kr och renhållning 2 780 kr.
I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel.
Kostnad för renhållning gäller för 14-dagarstömning.
Fastighetsavgift: 5 528 kr.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Vattentäkt Gångväg, 1484-84/68.1.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Kyrkeby 2:17.

Typ

Fritidshus. 1 plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1977.

Senaste renovering/ombyggnad

2016 renovering hall
2016 ombyggnation/renovering kök
2016 renovering vardagsrum
2016 renovering sovrum
2017 renovering tvättstugedel
2017 badrum försågs med ny duschvägg, nya vattenrör, ny handdukstork, ny toalettstol samt nytt tvättställ m. skåp
2016 ny altan vid gäststuga
2017 tillbyggd altan (vid entré) samt nytt fönster
2018 byte fasadbrädor, vindskivor samt ommålning av hus och gäststuga
2015 ny hydrofor
2015 ny luftvärmepump
2016 ny radonette
2017 ny vattenpump
2018 nytt vattenfilter.

Storlek

Boarea ca 75 m², biarea ca 8 m². Areauppgifter enligt säljaren. Boarea enl. taxeringsinformation: 49 kvm. Läs mer under övrigt. 2 rum, varav 1 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Plintar. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Taktegel/Betongpannor. Fönster: 2 och 3 glasfönster.

Enskilt vatten, djupborrad brunn. Med nytt vattenfilter 2018 samt radonette installerat 2016.
Enskilt avlopp, slamavskiljare(1 kubik, töms en gång per år, modell äldre)
Senast tömd 28/1-19.
Övrigt: Värmepumpen har ac-funktion samt kan styras via sms.

Ventilation

Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Värmepump, luft-luft (inst. 2015) / direktv.el.
Nätbolag: Leva iLysekil.
Elleverantör: Habo Energi. Elförbrukning: 5 135 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

TV- och internetanslutning

TV: Parabol finns. Abonnemang för Canal Digital kan övertas om önskemål finns.

Övriga byggnader

Gäststuga om 15 kvm med indragen el
Plåtskjul med skjutdörr
Enklare carport
Förråd som nås utifrån
Dass, inredd med separett (2016).

Tomt

Tomtarea 1 191 m².

Övrigt

Boarea i taxeringsinformationen skiljer sig från de av säljaren uppmätta ytorna.
Enligt säljarens information: Boarea 75 kvm
Enligt taxeringsinformationen: Boarea: 49 kvm
Om boarea och biarean är särskilt betydelsefull för dig som budgivare/ köpare bör budgivaren/ köparen mäta eller låta mäta objektet före bud/ köp.

Bilder

Vacker tomt omgiven av Bohuslänsk natur 

Nyrenoverade ytskikt med lantlig charm 

Stora ytor och öppen planlösning 

Gästhus om 15 kvm 

 

Altan under tak eller under bar himmel 

Hallen sätter stilen, charmigt och lantligt 

 

 

 

 

Separat tvättutrymme 

 

 

Kolleröd badplats fina sandstrand 

Hoppa från trampolinen vid Kolleröds badplats 

 

Kolleröd badplats 

Kolleröd badplats är mycket barnvänlig 

Kolleröds badplats har en barnvänlig strand 

© Lysekilsmäklarna AB 2019