3 rum - 80 kvm - Stora Kyrkogatan 6, lgh 1303 - Centralt

Ett av Lysekils drömboenden! Etagevåning med exklusivitet, två balkonger och fantastiskt ljus.

Ett av Lysekils drömboenden! Så snart du kliver in i bostaden slås du av atmosfären och det fantastiska ljuset. Den exklusiva stilen och de många och noga utvalda detaljerna sätter stilen redan hallen. Här möts du av vitt oktagonklinker, de genomgående ljusa väggarna med höga profilerade golvsocklar och lika vackra dörrfoder och taklister, fina trägolven, svarta strömbrytarna - ja listan kan göras hur lång som helst. Som pricken över i:et går hissen ända upp till din dörr.

Bostaden har en genomgående hög standard med ett enhetligt, tröskelfritt ljust ekgolv och ljusa väggar överallt. Köket är oerhört vackert, genomtänkt och påkostat, och man måste här ta sig tid att ta in alla detaljer. Det Lindblomsgröna köket från Ballingslöv har en klassisk design som passar alla smaker och inredningar. Dominerar gör den vackra bänkskivan i noga utvald granit. Notera de innanförliggande luckorna som ger känslan av ett platsbyggt kök, nytt men med atmosfären av att vara original från sekelskiftet 1900. Köket är dock modernt utrustat med inbyggda vitvaror och mycket gott om skåp för förvaring. De takhöga fönsterpartierna, och dessutom dubbla glasdörrar till balkong, gör att köket fullständigt badar i ljus. Köket övergår i vardagsrum, vilket också ståtar med takhöga fönsterpartier, men utmärker sig främst gör den vackra kalkugnen och den kontrasterande vackra tegelväggen bredvid.

Sovrummet, kan gott kallas Master Bedroom, rymmer utöver dubbelsäng en smart platsbyggd förvaring. Liksom i kök och övriga bostaden ges det platsbyggda intrycket och garderoberna smälter diskret in.

Badrummet är exklusivt inrett. På golvet ligger ett klassiskt vitt oktagonklinker med infällda svarta kvadrater, självklart med underliggande golvvärme. På väggarna sitter det tidlösa vita tunnelbanekaklet (visste du att det ursprungligen designades för den franska tunnelbanan i syfte att maximera ljusets reflekt?) med de typiska sluttande gränserna utformade för att reflektera ljuset. Kommoden med förvaring har toppskiva i exklusiv marmor. I badrummet finns också tvättmaskin och torktumlare.

Till övre plan tar du dig via spiraltrappan. Här slås du av takhöjden, öppet ända till nock, med öppningsbara takfönster och dessutom dubbla glasdörrar mot våningens andra balkong. Nu är vi högst upp i huset och ljus och rymd måste upplevas, ingen kan låta bli att bli imponerad. Här finns ett stort allrum, att nyttja som ytterligare sällskapsrum, bibliotek eller extra sovrum. I dessa tider kan du som arbetar hemifrån inte önska mer av en “hemma-arbetsplats”. Oavsett njuter du av utsikten och av att ställa upp de dubbla balkongdörrarna helt i glas. På detta plan finns en toalett, inredd helt i stil med nedra plans badrum.

Bostaden måste upplevas på plats! För dig som älskar Lysekil blir det knappast bättre. Du erbjuds här ett mycket exklusivt och enkelt boende. Som den vackra etagevåningen denna bostad är, högst upp i huset och med två balkonger, var detta en av lägenheterna som såldes allra först när lägenheterna i det vackra huset på Stora Kyrkogatan såldes. Privat carport (att hyra via föreningen) är lyx i en stad där parkeringsplats är guld värd. Bostadsrättsföreningen Kaptenshuset är en av Lysekils mest exklusiva föreningar. Utöver dina balkonger disponerar du också över en uteplats som finns ute på gräsmattan. Men med två minuter till strandpromenadens vilstolar så går man nog helst dit. Bostaden har allt du kan önska vad gäller bekvämlighet och närmiljö. Hiss finns.

På endast ett par minuter når du Norra Hamnens många badstegar och härliga solstolar. Längs Norra Hamnens fina strandpromenad finns bänkar och solsängar och du badar från bryggans badstegar. Några av Lysekils bästa restauranger finns bara några få steg bort. Åt andra hållet du når Lysekils utbud av butiker, än fler restauranger, matbutiker, apotek, systembolag, vårdcentral och övrig service. På Stora Kyrkogatan 6 har du nära till allt! Med några minuters promenad når du lätt goda kommunikationer både till havs och land.

Söker du ett boende med exklusivitet, enkelhet och med en bekvämlighet där du bara kan flytta in och njuta - ja då har du kommit rätt!

Utgångspris

3 995 000 kr

Fakta

Adress:
Stora Kyrkogatan 6, lgh 1303, LYSEKIL
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
80 kvm
Antal rum:
3 rum
Byggår:
1907
Månadsavgift:
4 009 kr/mån

Ekonomi

Pris

3 995 000 kr eller högstbjudande

Avgift

4 009 kr/mån.

Andelstal

Andel i föreningen är 8.75%.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 1 608 kr/mån.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 458 kr, försäkring 149 kr, vatten/avlopp 252 kr, hushållsel 460 kr och övrigt 289 kr.
Posten övrigt gäller för:
Bredband/TV (Telia) 289 kr/mnd

Carport kan hyras för 300 kr/mnd (tillkommer).

Bostaden

Typ

Bostadsrättslägenhet.

Upplåtelseform

Bostadsrätt.

Lägenhetsnummer

1303/1303.

Våningsplan

Våningsplan 3 av 3, hiss finns.

Storlek

3 rum, varav 1-2 sovrum. Boarea ca 80 kvm.

Uteplats

Till lägenheten hör uteplats.

Bilplats

Carport.

Byggnaden

Byggnadsår

1907. Omfattande ombyggnation.

Uppvärmning

Fjärrvärme, vatteburen golvvärme i alla lägenheter.

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft (FTX).

Förening

Bostadsrättsföreningen Kaptenshuset. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 11 st lägenheter.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. Fram till mars 2021 försäkring hos Länsförsäkringar efter det Folksam.

Kommande avgiftsförändringar: Månadsavgifterna har hållits oförändrade under 2019, 2020 samt 2021.

Parkering: Carport finns på tomten. Möjlighet att hyra p-plats för 300 kr/mnd.

Gårdsplats: På tomten finns en uteplats per lägenhet.

Bilder

Mot den vackra kalkugnen kontraster den rustika tegelväggen

Pampig atmosfär och fantastiskt ljus

Lägenhet i två etage om 80 kvm, hiss, 2 balkonger samt egen uteplats

Finalist
Årets Mäklarkontor
Guldhemmet 2020


Alla känner till Hemnet. Hemnet hyllar den svenska bostadsbranschen genom Guldhemmet. Priskategorin Årets Mäklarkontor (1-10 anställda) handlar mindre om intäkter och mer om stark sammanhållning, en härlig företagskultur eller riktigt bra initiativ. Juryn utsåg Lysekilsmäklarna till en av tre finalister i hela Sverige.

Vi Lysekil

Stora, öppningsbara, takfönster samt dubbla glasdörrar mot balkong

Två väl tilltagna balkonger. Högst upp ger en vacker vy över stadens takåsar

Husets arkitektur har belönats med byggnadspris

Hall

Ballingslöv påkostade kök, i mjuk lindblomsgrönt, med "platsbyggda" skåp

Granitskiva och innanförliggande luckor som sig bör av en sekelskiftesvåning

Ett vardagsrum att drömma om. de vackra fönstret går från golv till tak

Vackert. Överallt...

Smart platsbyggd förvaring

Exklusivt inrett med klassiskt oktagonklinker i vitt och svart, självklart med underliggande

Praktiskt såklart med egen tvättmaskin och torktumlare

Övre plan har en härlig rymd (bör upplevas på plats) och flödigt med ljus

Dubbeldörrarna öppnas gärna mot balkongen.

Fri utsikt över vår vackra stad

Mycket vackra fönster....

...liksom smarta och öppningsbara, även i taket

Toaletten på övre plan är inrett i samma stil

Privat carport är lyx i en stad där parkeringsplats är guld värd

Uteplats på gården men med två minuter till strandpromenadens vilstolar så går man nog helst dit

Planlösningar

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2022