Visas Sön 19 maj 11:00-12:00

9 rum - 214 kvm - Alsbäck 520 - Alsbäck

Strandfastighet med exklusivt boende- ett helt unikt tillfälle för dig som kräver det absoluta bästa

Strandfastighet med exklusivt boende - ett helt unikt tillfälle för dig som kräver det absoluta extra. Det här boendet är för dig som söker en stor strandfastighet och vill leva med bara några få steg till vattnet. För dig som vill njuta och leva med havet ständigt närvarande.

Försäljningen av Alsbäck 520 erbjuder en sällsynt möjlighet att förvärva ett riktigt exklusivt och vackert boende i en magiskt vacker miljö med vattnet precis nedanför. Oavsett årstid, oavsett väder, Gullmarn glittrar och skiftar i färg. Du kommer fascineras av havets blå färg i ständiga förändringar och skiftningar - allt på första parkett!

Denna pärla har en magnifik utsikt från bostadens alla fönster, likväl från terrassen där du kan höra vattnets rörelse. Fastigheten går ända ner till vattnet och innehar även vattenrätt och vid bryggan har du självklart plats för båten.

Denna högklassiga bostad uppfördes 2012 och allt är byggt i högsta kvalitet och med en exklusiv design. Allt är påkostat och snyggt samtidigt som man lyckats med att skapa en genuin charm och känslan av ett varmt och personligt hem. Hela fastigheten badar i ljus. Rymden är påtaglig på båda plan. Det arkitektritade huset är ett gediget bygge i absolut högsta kvalitet. Planlösningen är spännande och de enorma skjutbara fönsterpartierna vetter mot vattnet. Allt är utformat för att ge maximalt med rymd och ljusinsläpp.

Den pampiga hallen hälsar välkommen och utlovar mycket, övriga bostaden håller stilen och mer där till. Större delen av nedre plan utgörs av vardagsrum och kök i öppenplanösning. Vardagsrummet rymmer matplats både i anslutning till köket men också i husets framkant där de stora glaspartierna öppnas upp och inomhus integreras med utomhusmiljön; en generös terras löper tunt hela huset. Nedre plan är skapat för stort umgänge! Köket är ett exklusivt platsbyggt Tidakök med integrerade vitvaror och en bänkskiva i påkostad och tålig komposit. Den mjuka gråblå tonen harmonierar så väl med de i övrigt naturliga materialen. Ytterligare ett sällskapsrum finns på övre plan så här är enkelt att umgås många, barnen får sitt vardagsrum och de vuxna sitt.

Övre plan har öppet till nock, båda våningsplanen har infällda spotar överallt och på golvet ligger fantastiska golv! Exklusiva, massiva och ljusa trägolv med underliggande golvvärme. Huvudbyggnadens sovrum är belägna på övre plan, alla rymliga, charmiga och med utsikt över vattnet. Master bedroom har en egen balkong.

På vardera planen finns ett exklusivt badrum. Nedre plans badrum ligger i anslutning till entrén och tack vara klinkergolvet är det inga bekymmer komma blöt direkt från badet och direkt in i duschen, praktiskt för både dig med både barn och djur.

Denna fastighet är skapad för en stor familj och många besökande! Som komplement till huvudbyggnaden finns en hel länga sovrum, varav ett är utrustat med kök, samt badrum. Att kalla det gäststuga känns fel då byggnaden om 60 kvm boarea erbjuder tre mycket fina rum alla med privata ingångar, Badrummet är placerat mitt i längan vilket gör att det kan användas Gästlängans avskildhet och egna altan gör att dina gäster kan rå sig själv och njuta av lugnet. Dina gäster vill trivas som om vore ett bättre strandnära hotell!

Runt hela huvudbyggnaden löper en väl tilltagen terrass, även denna med plats för stort umgänge. Här finn plats för loungemöbler, långbord, solstolar och mer därtill. Vyn över vattnet är lika hänförande oavsett väder. För barnen finns gräsytor för spel och lek, även de intilliggande träden lär bli populära som klätterträd och utelekar. Badar gör du förstås alldeles nedanför huset. De små kan också fiska krabbor och har du tinor kan du fånga både krabbor och kräftor då det är säsong. På kvällarna grillar och kalasar du med vänner eller bara njuter av lugnet, tystheten och ibland av vattnets vågskvalp.

Att bo med detta osannolikt fina läge är få förunnat. Så nära vattnet som denna bostad ligger är det nära nog omöjligt att bygga idag. Såväl strandskydd som Gullmarns naturreservat gör att fastigheten får anses vara unik. De som äger en befintlig bostad i området, så nära vattnet, tillhör en grupp lyckligt lottade. Den som äger en strandfastighet som denna om närmre 5 000 kvm närmre än lyckligare.

Om du har eller blir med båt så kommer du uppskatta närheten till skärgården, det är inte långt till Gullmarns inlopp. Vid mynningen ligger Lysekil och mittemot ligger Skaftö. Du finner Lysekils vackra skärgård alldeles utanför, likaså Skaftös många smultronställen som exempel Grundsund och Fiskebäckskil. Du kan välja gå söder- eller norrut, gå söder och du går in mot Malö strömmar. Norrut, förbi Lysekils närmaste skärgård med Kornöarna strax utanför, går du vidare mot Bohus-Malmön och sedan vidare mot Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand. Är du en båtperson Mängder med guldkorn, naturhamnar och öar finns att upptäcka. En dagsutflykt till Kornöarna är också alltid roligt. Eller varför inte ett strandhugg på Stora eller Lilla Bornö, vilka båda ligger längre in i Gullmarn. Bryggan som ligger på fastigheten är utarrenderad till de närliggande husens bryggförening. Utöver fina intäkter varje år har du dessutom två fria båtplatser.

För dig som är golfintresserad finns flera golfbanor i närheten. I närområdet finns det alltså mängder av utflyktsmål och promenadstråk. Det är bara att packa fikakorgen och ge sig ut! Svamp och bär hittar du inpå knuten.

Välkommen till en oöverträffad idyll där du garanteras ett underbart och innehållsrikt sommarliv. Försäljningen av Alsbäck 520 är ett exklusivt tillfälle för dig som kräver det absoluta extra av din tillvaro och närmiljö. Ett fantastiskt boende i en oslagbar miljö, helt unik i sitt slag.
Bostadsbyggnaden är besiktigad och har ett osedvanligt fint protokoll.

Centrala Lysekil med dess utbud av affärer, restauranger och service nås på drygt tio minuter. E6:an nås snabbt och enkelt, från E6 har du till Göteborg en dryg timma, till norska gränsen en knapp timma och till Oslo ca 2,5 timma. Sommarpärlorna Hunnebostrand, Bovallstrand, Smögen och Kungshamn nås alla på en halvtimma.

Varmt välkommen till en upplevelse av ett fantastiskt boende i en oslagbar miljö.

Utgångspris

12 900 000 kr

Fakta

Adress:
Alsbäck 520, Lysekil
Bostadstyp:
Friliggande villa
Boarea:
214 kvm
Antal rum:
9 rum
 
Stora huset: 154 kvm Gästhuset: 60
Byggår:
2011
Tomtyta:
4 681 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

12 900 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 6 252 000 kr varav byggnadsvärde 3 337 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 38 543 kr/år.
Fördelas enligt följande: försäkring 8 854 kr, vatten/avlopp 3 100 kr, renhållning 2 801 kr, sotning 731 kr, hushållsel 22 107 kr och samfällighet 950 kr.
Bryggan med båtplatser är utarrenderad till de närboendes bryggföreningen, vilket genererar en intäkt om 27 500 kr/ år samt fri båtplats.
Fastigheten har nyttjats om fritidsboende (året om), sommartid upp till 15-20 pers varje vecka.
Angivna kostnader avser brukande av de två byggnaderna.
Kostanden för El inkluderar även uppvärmning.
I kostanden för El inkluderas fast nätavgift till Leva om 10 418 kr (25 ampere) samt En rörlig avgift för elöverföring (5,625 öre/kWh) och energiskatt (53,5 öre/kWh) . Nuvarande ägare har haft rörligt elpris (Bixia).
Angiven kostnad Renhållning avser sophämtning med fritidsabonnemang.
angiven kostnad VA avser tömning av full 6 kubikstank (fast grundavgift: 2 323 kr, startavgift: 1 504 samt 266 kr per påbörjad kubik). Läs mer under Vatten och Avlopp.
Angiven kostnad för Sotning avser sotning och brandskyddskontroll vilket utförs var 3:e år (senast oktober 2023 till en kostnad av 2 194 kr).
Angiven kostnad Väg/ samfällighet avser Lassehaga samfällighetsförening.
Fastighetsavgift: 14 025 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Lysekil Lassehaga GA:1 ändamål: Vägar.

Planbestämmelser: Naturreservat (1983-03-21) Naturreservat (1977-03-31).

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Lassehaga 2:17.

Typ

Friliggande villa. 1 ½ plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

2011.

Storlek

Boarea ca 214 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 9 rum, varav 6 sovrum.
Stora huset: 154 kvm
Gästhuset: 60.

Byggnadssätt

Grundmur: Betong. Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor + bandtäckt plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler.

Vatten: Djupborrade brunnar, 2 stycken
Avlopp WC: Septitankar, två stycken, en om 6 kubik och en om 3 kubik.
Avlopp BDT: slamavskiljare BDT 2 kubik.

Ventilation

Självdragsventilation förstärkt med våtrumsfläktar.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen golvvärme (Nibe EVC 13).
Nätbolag: LEVA.
Elleverantör: Bixia. Elförbrukning: 19 770 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

Övriga byggnader

BOSTADSBYGGNAD 2:
Nybyggnadsår: 2009
Hustyp: Gästhus, enplans
Tak: Pulpettak plåt
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 3-glas isolerfönster
Värmesystem: Direktverkande el via radiatorer
Grundkonstruktion: Plintgrund.

Tomt

Strandtomt med strand och bryggor.

Omgivning

Området kring Alsbäck är mycket omtyckt och populärt då det ligger naturskönt, lugnt och mycket vackert strax utanför Lysekil. Gullmarens naturreservat är vida känt för sin spännande natur med oändliga promenadvägar och vackra vyer över det djupa vattnets många skiftnignar. Gullmarsfjorden, vilken outforskat och oupptäckt för många, är Sveriges mest utpräglade tröskelfjord och skiljer Stångenäset i norr från Bokenäset och Skaftölandet i söder. Vid mynningen längst ut på Stångenäset ligger Lysekil med Skaftö och Fiskebäckskil på andra sidan fjorden.

Bilder

Unik strandfastighet av absolut högsta klass

En utsikt få förunnat!

Strandfastighet med vattenrätt

De stora glaspartierna kan öppnas upp helt

En fantastisk tomt som går ner till vattnet

Frukost och middag med utsikt över vattnet

Bryggan, marken och stranden hör till fastigheten

Bryggan är utarrenderad till bryggföreningen, men du har fri båtplats och har dessutom goda intäkter

En enorm terrass löper runt huset

Högsta klass från golv till tak

Den pampiga entrén lovar mycket...

... och ingenting kommer göra någon besviken

Glittrande hav - en utsikt man aldrig tröttnar på

Påkostade golv och vitmålade trätak med infällda spotar överallt

Påkostat Tidakök

Lantligt och exklusivt på en och samma gång

integrerade vitvaror och bänkskivan är en exklusiv komposit

Braskaminen centralt placerad

Svårslagna middagsbjudningar

Enorma glaspartier, samtliga skjutbara så du öppnar upp som du vill

Den stora terrassen rymmer uteplatser för alla behov; middag, sola, slappa, grilla

Ett unikt tillfälle - ett unikt boende

Rymden och ljuset är hänförande

Master bedroom har egen balkong, med havsutsikt förstås

Övre plans sovrum har öppet till nock. och alla har iinfällda spotar i tak

Vackra fönster, nästan alla med utsikt över vattnet

Vattnet ständigt närvarande utanför fönstren

Övre plans lyxiga badrum

Nedre plans badrum har netruala färger och i duschen liggger ett stengolv som är ljuvligt för dina f

Med ett gästhus som detta kommer du utan tvekan att bli populär hos dina vänner!

En helt underbar miljö för er själva och för stort umgänge

Gästhuset har egen altan, också med utsikt

Gästlängans badrum är fristående och kan således nyttjas av alla

Massor av förvaringsutrymmen

Bad från strand och klippor

Gullmarn är känd för sina ständiga färgskiftningar

Alsbäcks fina sandstrand ett par hundra meter bort

Dessa fantastiska färgskiftningar

Fastighetskarta

Planlösningar

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2024