Avstyckning från Södra Hamnen 1:96, Norra Kvarngatan 34 - Centralt

Byggklar tomt i centrala Lysekil, på bergets framkant med vy över Gullmaren.

Byggklara tomter i centrala Lysekils finns det inte många av. Särskilt inte med högt läge, i framkant mot Gullmaren och med utsikt över havet. Mellan Norra och Södra Kvarngatan ligger ett antal fastigheter på bergets framkant, med utsikt mot Gullmaren, och mitt emellan dessa hus finns en obebyggd tomt som nu är till försäljning. Här finns positivt förhandsbesked till avstyckning och byggnation inom detaljplan vilket gör att det bara är att ansöka om bygglov och sedan sätta spaden i marken. Infart till den nya fastigheten ska genom servitut anordnas på den norra sidan av huvudbyggnaden på den kvarvarande delen av Södra Hamnen 1:96. Infarten anordnas från Norra Kvarngatan.

Kommunalt vatten och avlopp, el och fiber - finns såväl längs Norra som Södra Kvarngatan. Tomten sträcker sig upp över berget. I dokumenten nedan framgår byggrätt och övrig information om vad som gäller när man skall bygga nytt. Detaljplan, plankarta med bestämmelser och illustrationsbeteckningar finner du under ”Dokument".
En film över tomten och omliggande vyer hittar du längre ner under Film och Bilder.

Detta är ett tillfälle för dig som vill förvärva en fastighet med stora möjligheter mitt i stan och med en unik karaktär och vy över Gullmaren. Du ges här möjlighet att bygga ditt blivande åretruntboende eller ditt eget fritidsboende, på en lugn gata mitt i centrala Lysekil. Du bor centralt men har närhet till skolor, affärer, restauranger, hav, bad, strandpromenader, badplatser och kommunikationer. Ja, allt Lysekil har att erbjuda finns inom promenadavstånd.

Du är välkommen att anmäla dig till visning men det går också bra att åka ut och titta på tomten på egen hand.

Fastighetens bildande sker genom avstyckning från Södra Hamnen 1:96, Norra Kvarngatan 34. Avstyckning kommer att ske i samband med försäljningen och planerad tomtstorlek är cirka 600 kvm.

Utgångspris

1 750 000 kr

Fakta

Adress:
Avstyckning från Södra Hamnen 1:96, Norra Kvarngatan 34, Lysekil
Bostadstyp:
Tomt
Tomtyta:
600 kvm

Ansvarig mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

1 750 000 kr eller högstbjudande

Servitut, planbestämmelser m m

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Infart till den nya fastigheten ska genom servitut anordnas på den norra sidan av huvudbyggnaden på den kvarvarande delen av Södra Hamnen 1:96.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Avstyckning från Södra Hamnen 1:96.

Typ

Tomt.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Byggnadssätt

El-, vatten- och avloppsnät finns såväl längs Norra som Södra Kvarngatan. Byggherren får samråda med Leva iLysekil om lämpliga anslutningspunkter.

Byggrätt

Den planerade fastigheten med positivt förhandsbesked är belägen inom detaljplanerat område. Förhandsbeskedet är villkorat med att byggnader ska ansluta till befintliga höjdnivåer, med endast begränsade terrasseringar och uppfyllnader. Ta del av beslut och förutsättningar i sin helhet för nybyggnationen i dokumenten som du finner i länkar nedan.

El-, vatten- och avloppsnät finns såväl längs Norra som Södra Kvarngatan. Byggherren får samråda med Leva iLysekil om lämpliga anslutningspunkter.

Infart till den nya fastigheten ska genom servitut anordnas på den norra sidan av huvudbyggnaden på den kvarvarande delen av Södra Hamnen 1:96

För den som vill bygga nytt är det alltid viktigt att ta del av gällande detaljplan och tillhörande bestämmelser. Häri framgår byggrätt och övrig information om vad som gäller när man skall bygga nytt.

För mer information besök gärna kommunens hemsida där du under fliken Bygga och Bo hittar mycket matnyttigt om byggprocessen och andra bra saker som är viktigt att veta och tänka på när man skall bygga nytt: https://lysekil.se/bygga-bo-och-miljo.html. Här finns också Bygglovsguide som ger dig svar på många frågor: http://guide.bygglovsguiden.se/appMainPage.aspx

Ta del av beslut och förutsättningar för nybyggnationen i dokumenten som du finner i länkar nedan.

Tomt

Tomtarea 600 m².

Film

Bilder

Unikt tillfälle som sällan ges - tomt mitt i stan! 

Högt läge med utsikt  

Centralt och högt läge mellan Norra och Södra Kvarngatan! 

Fastighetskarta, del av Lysekil Södra Hamnen 1 96 

 

 

Områdesbild - Lysekils vackra stadspark 

Områdesbild - Lysekils vackra stadspark med helt ny lekplats! 

Områdesbild - Lysekils vackra stadspark, för stora & små 

Områdesbild - Rinkenäs 

Områdesbild - Pinnevik 

Områdesbild - Stångehuvud 

Områdesbild - Stångehuvud 

Områdesbild - Stångehuvud 

Fastighetskarta Lysekil Södra Hamnen 1 96 

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2020