Bokvägen, Gunnesbo - Skaftö

Byggklar naturtomt på Skaftö med vidsträckt vy och båtplats tillhörande fastigheten

Bygga nytt på Skaftö? Nu erbjuds en av de fortfarande obebyggda tomterna i omtyckta Gunnesbo-området till försäljning. En vacker naturtomt för permanent- eller fritidsboende. Tomten är en av de "gamla" tomterna vilket innebär att det till fastigheten hör en båtplats vid Gunnesbo Hamnförenings småbåtshamn.

Närheten till hav och bad gör området lika populärt bland dem som söker ett innehållsrikt fritidsboende som dem som vill bo med naturen inpå, året runt. Eftersom tomten ligger inom detaljplanerat område följer en byggrätt, så tomten är byggklar med stora möjligheter för dig att planera ditt eget drömboende. Det är bara är att ansöka om bygglov och sedan sätta spaden i marken!

Tomten är vacker och spännande, omgiven av fin natur och delvis kuperad med både plana ytor men också spännande formationer, bergsknallar och natur. Alla möjligheter finns för att skapa ett unikt och attraktivt boende! Uppe på berget har du en vidsträckt utsikt, långt ut över Skaftö-landet. Kommunalt vatten och avlopp finns i området, likaså el och fiber. Anslutningsavgifter är ej erlagda utan bekostas av köparen.

Inom planområdet får uppföras 1 huvudbyggnad och 1 komplementbyggnad om tillsammans totalt 160 kvm. Byggnadshöjden för huvudbyggnaden får vara 3,90 m och för komplementbyggnaden 3,0 m. Taklutningen 30 grader .

Gunnesbo fritidsstugområde är ett område som är mycket populärt och som lockat fritidsboende i många år. På senare år har även många valt att bosätta sig här permanent, kanske när man slutat arbeta eller som i dessa tider jobbar mycket hemifrån. Grundsund samhälle har du inom kort avstånd och i det gamla fiskesamhället finns bryggor och fina hamnpromenader, sjöbodar, båtar och många badmöjligheter. Här finns flera restauranger som Smultron & Tång och längst ut på Östra Kajen ligger mycket omtyckta Pelles rökeri. Promenerar du vidare längs kajen har du en underbar strandpromenad längs havet och klipporna som avslutas vid fina badplatsen i Vigerna. I Grundsund finns också en bra matvarubutik (öppen året runt), där du bland annat kan köpa fredagsräkorna, caféer, restauranger samt ett par trevliga kläd- och inredningsbutiker, förskola/ skola, bibliotek med mera.

Vackra Fiskebäckskil ligger också inom cykelavstånd från tomten. I Fiskebäckskil ligger de välrenommerade restaurangerna Brygghuset och Gullmarsstrand. I närheten ligger också Skaftö Golfs utmanande golfbana, vandringsleder och inte minst bad från såväl klippor som strand.

Badar gör du närmast i Rågårdsvik, dit du promenerar på tio minuter, och/ eller i Gunnesbo-området som har fina badmöjligheter. Inne i Grundsund promenerar du på kajen och fortsätter hela vägen längs strandpromenaden till Vigernas badplats. Du har även cykelavstånd till barnvänliga Bökeviks badplats i Fiskebäckskil. Alternativen är många och här finns mycket att utforska för den som inte är bekant med området.

Lysekil når du med bil eller så tar du färjan Carl Wilhelmsson från Fiskebäckskil. Till Uddevalla/ Torp har du en knapp halvtimma och därifrån har du ca 45 minuter till Göteborg. Till Svinesundsbron har du knappt en timma med bil och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.

För byggrätt och övrig information se under "Dokument" där du hittar detaljplan och tillhörande bestämmelser. Under "Dokument" hittar du även en kartbild (utdrag ur detaljplanen) som hjälper dig ifall du vill åka ut till tomten för att titta på egen hand, kartan ger dig hjälp att finna tomtmarkeringarna och visar byggrätten.

Du är välkommen att kontakta mäklaren för visning, men det går också bra att åka ut och titta på tomten på egen hand. Bygg ditt eget drömboende och du garanteras här ett underbart och innehållsrikt sommarliv!

Utgångspris

1 250 000 kr

Högsta bud:
1 470 000 kr

Fakta

Adress:
Bokvägen, Gunnesbo, Grundsund
Bostadstyp:
Tomt
Tomtyta:
1 148 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

1 250 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 810 000 kr (fastställt 2018). 210, Småhusenhet, tomtmark.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 2 400 kr/år.
Fördelas enligt följande: övrigt 2 400 kr
Angiven kostnad "övrigt" avser kostnad för hamnavgift (2000kr/år och tomtavgränsnings (400kr/år)

Fastighetsskatten för obebyggd tomt är 1 procent av taxeringsvärdet.
För hus under uppförande gäller 1 procent av taxeringsvärdet i statlig fastighetsskatt.

När småhuset är klart och du har lämnat in en fastighetsdeklaration där det framgår att huset är färdigbyggt fastställer Skatteverket ett värdeår för småhuset. Nybyggda småhus är avgiftsbefriade under ett antal år och därefter ska du börja betala kommunal fastighetsavgift.
Fastighetsavgift: 8 100 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Lysekil Gunnesbo GA:1 ändamål: Vägar.
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Lysekil Gunnesbo GA:1 ändamål: Vägar.
Planbestämmelser: Byggnadsplan Ändring Av Dp.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Gunnesbo 1:82.

Typ

Tomt.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Byggnadssätt

Kommunalt vatten och avlopp finns i området. Anslutningsavgifter är ej erlagda utan bekostas av köparen.

För information om anslutningsavgifter för VA
https://www.levailysekil.se/vatten-och-avlopp/anslutning--anmalan/information-och-intresseanmalan.html.

Tomt

Tomtarea 1 148 kvm.

Övrigt

Inom planområdet får uppföras 1 huvudbyggnad och 1 komplementbyggnad om tillsammans totalt 160 m2.

Byggnadshöjden för huvudbyggnaden får vara 3,90 m och för komplementbyggnaden 3,0 m. Taklutningen 30 grader .


För information om anslutningsavgifter för VA se :

https://www.levailysekil.se/vatten-och-avlopp/anslutning--anmalan/information-och-intresseanmalan.html

För information om elnät och anslutningsavgifter se:

https://www.vattenfalleldistribution.se/el-hem-till-dig/elnatspriser/.

Bilder

Naturskönt och lagom avskilt 

Från tomtens högsta punkt skådas Sakftölandet 

Spännande, vacker och varierande tomt 

Vi är finalister!

Lysekilsmäklarna är nominerade till ÅRETS MÄKLARKONTOR!


Alla känner till Hemnet. Hemnet hyllar den svenska bostadsbranschen genom Guldhemmet. Priskategorin Årets Mäklarkontor (1-10 anställda) handlar mindre om intäkter och mer om stark sammanhållning, en härlig företagskultur eller riktigt bra initiativ. Juryn har utsett Lysekilsmäklarna till en av tre finalister i hela Sverige.

Vi Lysekil

Både plana partier och bergsknallar 

Pittoreska Rågårdsvik ligger väldigt nära 

 

Fastigheten är lätt tillgänglig, praktiskt när det gäller VA och el 

 

Fastighetskarta 

Detaljplankarta med byggrätt 

Förrättningskarta Gunnesbo 1 82 

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2021