Del av Lysekil Ingeröd 2:4 - Härnäset

Unikt tillfälle att bygga ditt drömboende endast 100 meter från vattnet på omtyckta Härnäset.

Unikt tillfälle att bygga ditt drömboende endast 100 meter från vattnet på omtyckta Härnäset. Mitt på Härnäset mellan de två fjordarna Brofjorden och Åbyfjorden ligger denna oerhört fint belägna tomt med utsikt över fjorden och omgiven av vacker natur. Fastigheten är mycket vattennära belägen och har vidsträckt vy över kringliggande natur och ängar. Här ges verkligen alla möjligheter att skapa ditt eget drömboende för ett naturskönt åretruntboende eller ett underbart och innehållsrikt sommarliv!

Att få bygga så här nära vattnet och i denna unika miljö är möjligt endast i undantagsfall. Trots att tomten ligger endast dryga hundra meter från vattnet är just detta markområde undantaget strandskyddet. Här bor du mitt i en oöverträffad idyll. Tillfället är således unikt!

Alldeles utanför finner du det fantastiska ön Arö - ett Bohuslän i miniatyr! Arö är inte bara känt för att ha ett av de bästa fiskevattnen och ett särdeles rikt fågelliv utan även för vackert rosa berg, dykklippor, sandstränder, unik flora och en bergstopp med utsikt ända ut till havsbandet.

Tomten är aningen kuperad med bergsknallar och omgiven av fin lövskog och ligger omgiven av typisk bohuslänsk miljö och kringliggande åkermark. Tomten ligger utanför detaljplanerat område och positivt förhandsbesked från kommunen finns. Enligt förhandsbeskedet får en enplansvilla uppföras om 120 kvm och med tanke på det unika läget skall varsamhet visas gentemot kringliggande natur.

Området är lika populärt bland dem som söker ett innehållsrikt fritidsboende som hos dem som vill bo med havet och naturen inpå, året runt. Alla möjligheter finns för att skapa ett unikt och attraktivt boende. Härnäset och Bro-Fiskebäck erbjuder ett rikt bad- båt och naturliv, och är ett mycket populärt område för fritidsboende men är också oerhört omtyckt och uppskattat hos dem som valt att bo här året om. Omgivningen består av vackert böljande landskap, fina strövområden och bra badplatser.

Närområdet är väl känt för sina strövområde, vandringsleder och många badvikar. På Härnäset finns massor att upptäcka och utforska så här finns alla möjligheter till ett ljuvligt sommarliv. Beläget mellan de två fjordarna Brofjorden och Åbyfjorden erbjuds här ett rikt natur-, bad- och båtliv med många badplatser, småbåtshamnar, strövområden, bär- och svampskogar. Följ en del av Kuststigen för att uppleva vacker natur till fots och ta gärna en paus vid lantliga Röe Gård för en god lunch i restaurangen och passa på att besöka dess mysiga butik. För den klättringsintresserade är hela Härnäset ett mecka med närheten till dess många klätterklippor. Möjlighet till båtplats kan finnas.

I närområdet finns service i Brastad och Lysekil, närmsta butik finns i Brodalen där du också har kommunikation till Göteborg och Oslo. Centrala Lysekil med dess utbud av affärer, restauranger och service nås på dryga 20 minuter, till kustsamhällena Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand har du ca 3 mil, en halvtimma med bilen. Från Göteborg till Härnäset tar det cirka en och en halv timma och från Oslo tar det cirka två och en halv timma.

Du är välkommen att kontakta mäklaren för visning men det går också bra att åka ut och titta på tomten på egen hand.

För mer information besök gärna kommunens hemsida där du under fliken Bygga och Bo hittar mycket matnyttig om byggprocessen och andra bra saker som är viktigt veta och tänka på när man skall bygga nytt: https://lysekil.se/bygga-bo-och-miljo.html.

Här finns också Bygglovsguide som ger dig svar på många frågor: http://guide.bygglovsguiden.se/appMainPage.aspx.

Utgångspris

1 850 000 kr

Fakta

Adress:
Del av Lysekil Ingeröd 2:4, BRASTAD
Bostadstyp:
Tomt
 
Ungefärlig tomtstorlek.
Tomtyta:
1 600 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

1 850 000 kr

Fastigheten

Typ

Tomt.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Byggnadssätt

Enskilt avlopp och enskilt vatten vilket köparen själv anlägger och bekostar.

För information om olika avloppslösningar läs mer på: https://avloppsguiden.se/kommuner/lysekil/.

Byggrätt

Positivt förhandsbesked
Samhällsbyggnadsnämndens beslut
Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att bevilja ansökan om förhandsbesked med stöd av 9 kap. 17 §plan-och bygglagen (2010:900), PBL.
Som villkor för beslutet gäller att: Samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll 2022-09-29 2 (2)
Justerare Utdragsbestyrkande E-signering: 3D091EE864F7268DA0076F2266F6187591F5DCFF14
-Placering av bostadshus och avloppsanläggning ska beakta förekomsten av redovisade naturvärden på platsen. Vid eventuellt påträffande av rödlistade växter ska dessa flyttas till annan plats.
-Bostadshuset ska uppföras i högst en våning.
-
Utredning om bärighet och bärighetsklass på tillfartsväg ska redovisas vid kommande bygglovsprövning.

Tomt

Ungefärlig tomtstorlek. Den exakta arean och tomtgränsen fastställs i samråd med dig som köpare och tillsammans med lantmäteriet.

Bilder

Unikt strandnära läge

Så här nära vattnet får man normalt inte bygga

Vackra omgivningar

Berömda Arö alldeles utanför

Många fina badmöjligheter i närområdet

Planerad placering av bostadshus

Fastighetskarta

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2024