Flatön 644 - Ellös

Bygga nytt på Flatön - unikt tillfälle att bebygga en vacker tomt. En riktig Änglamarks-idyll!

Bygga nytt på Flatön - unikt tillfälle att bebygga en vacker tomt, en riktig Änglamarks-idyll, bara 300 meter till hav och bad. De vackra omgivningarna är många gånger omskrivet av självaste Evert Taube. Kalla det Änglamarken... det blir inte somrigare än så här. Omgiven av vacker natur och kort promenadavstånd till hav och bad, Handelsman Flink och den omgivande miljön. Bygg ditt hus här och du bor mitt i en oöverträffad idyll.

Tomten är aningen kuperad med bergsknallar och omgiven av fin lövskog och ligger omgiven av typisk bohuslänsk miljö. Ett landskap med fin lövskog, berg i dagen, viss barrskog. Tomten är belägen på Flatöns södra sida med strömmarna utanför. Promenera förbi Handelsman Flink och över den lilla bron och du når Malön, hjärtat av Malö Strömmar. Området är lika populärt bland dem som söker ett innehållsrikt fritidsboende som hos dem som vill bo med havet och naturen inpå, året runt. Alla möjligheter finns för att skapa ett unikt och attraktivt boende.

Fastigheten, som ligger utanför detaljplanerat område, har ett positivt förhandsbesked för nybyggnation. Då tomten är stor och förhandsbeskedet inte har några större begränsningar så är friheten och möjligheterna att bygga ditt drömhus verkligen goda. Här är det bara att ansöka om bygglov och sparka igång. Kommunalt vatten och avlopp finns i området och anslutningspunkt finns angränsande till tomtgräns. Ta del av förutsättningarna för nybyggnationen och beslutet i sin helhet genom att kontakta mäklaren (se även under Dokument).

Att få bygga så här nära vattnet och i denna unika miljö är få förunnat. Att miljön är unik går att utläsa i förhandsbeskedet, vilket betonar närheten till vatten samt den vackra och skyddade naturen. Fastigheten omfattas av riksintresse för kustzonen samt riksintresse för kulturmiljövård, natur- och friluftsliv. Fastigheten ligger även inom område som betecknas ”regionalt värdefulla landskap och naturområden”. Tillfället är således unikt!

Omgivningarna här är helt fantastiska - hav och bad, vacker natur, perfekt utgångspunkt för dig som gillar att paddla eller promenera och cykla längs krokiga stigar och vägar. Du erbjuds här ett rikt natur-, bad- och båtliv med många badplatser, småbåtshamnar, strövområden, bär- och svampskogar. Massor att upptäcka och utforska, eller bara njuta av ett ljuvligt sommarliv! I närområdet finns också flera golfbanor. Närmast ligger välrenommerade Orust Golfklubb som bara ligger tre kilometer bort. Till Skaftö Golfs utmanande golfbana är det inte heller långt.

Vill du njuta av en god middag på en mycket trevlig restaurang promenerar du ett par hundra meter ner till Handelsman Flink, ett populärt besöksmål i Evert Taubes fotspår. Titta in i Handelsboden och upplev historiens vingslag, köp en karamellstrut, souvenirer eller glass och fika i den genuina miljön. Kommer dina vänner med båt finns det möjlighet att lägga till vid gästbryggan alldeles nedanför. På ön bodde under 1940-talet trubaduren och diktaren Evert Taube, som skrev många av sina mest kända visor under denna period. Här diktade, inspirerades han och skrev visorna som gjort trakten berömd. Läs gärna mer under ”Omgivning”.

Flatön ligger knappt 10 mil norr om Göteborg, det tar ca en timma till Göteborg och ungefär en halvtimma till Uddevalla/ torp. Till Svinesundsbron har du en dryg timma med bil och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.

Du är välkommen att kontakta mäklaren för visning, men det går också bra att åka ut och titta på tomten på egen hand. Under "Dokument" hittar du en karta vilket hjälper dig att att finna tomtmarkeringarna. Säljaren har märkt ut den ungefärliga gränsdragningen med band.

Bygg ditt eget drömboende och du garanteras här ett underbart och innehållsrikt sommarliv! Välkommen till vackra Flatön, eller kalla den Änglamarken om du vill!

Utgångspris

1 495 000 kr

Fakta

Adress:
Flatön 644, Ellös
Bostadstyp:
Tomt
Tomtyta:
1 103 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

1 495 000 kr eller högstbjudande

Driftkostnad

Anslutningsavgift till kommunalt vatten och avlopp: 315 000 kr (för mer information kontakta mäklaren)
För anslutningskostnad till elnätet (Vattenfall) se: https://www.vattenfalleldistribution.se/kund-i-elnatet/anslutning/anslut-din-fastighet/.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter: Förmån: Officialservitut Väg, 1421-2022/123.2.

Planbestämmelser: Fastigheterna Orust Kila 1:140 och 1:141 ligger utanför detaljplanerat område.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Kila 1:140.

Typ

Tomt.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Byggnadssätt

Kommunalt vatten och avlopp.
Anslutningspunkt finns vid tomtgräns (ansluts genom Västerstaden).
Orust kommuns taxa 2022.

Byggrätt

Nedan utdrag ur Beslutet om förhandsbeskedet. För att ta del av förhandsbeskedet i sin helhet, kontakta mäklaren.

Villkor för beslut
"- Samtliga byggnader får ej placeras på höjdpunkterna 21-22 - se bifogad karta.
- samtliga byggnader ska uppfylla kraven för permanentboende vad gäller energianvändning, bredbandsanslutning till och i byggnaden samt till tomten
- Samtliga byggnader får ha en byggnadshöjd om högst 4 meter"

Ärendebeskrivning
"Ansökan om förhandsbesked avser nybyggnad av enbostadshus om vardera cirka 120 kvm.
Fastigheten ligger utanför detaljplan....
... Vatten och avlopp är kommunalt och kan anslutas genom Västerstaden... anslutningarna till nätet kans ske omgående. Påopplingspunkt finns i sydväst om fastigheterna...

Tomt

Tomtarea 1 103 kvm.

Övrigt

För mer information om att bygga nytt, besök gärna kommunens hemsida www.orust.se där du under fliken Bygga och Bo hittar mycket matnyttig om byggprocessen och andra bra saker som är viktigt veta och tänka på när man skall bygga nytt.

Många bra tips och råd kan man också få på sidan ”Bygglovsguiden” som ger dig svar på många frågor: http://guide.bygglovsguiden.se/appMainPage.aspx

Ta del av beslutet och förutsättningarna för nybyggnationen genom att kontakta mäklaren.

Bilder

Bygg nytt bara 300 meter från hav och bad

Typiskt bohuslänskt landskap med ängar, mycket lövskog och vatten

Två byggklara, fina tomter med fantastiskt fint läge

Vatten åt alla håll.

Området är mycket uppskattat av naturälskare, såsom paddlare

Handelsman Flink är ett mysigt utflyktsmål, för en gd middag eller bara ta en glass

Handelsman Flink, berömt på många sätt

Färjelägret vid Ängön

Kalla den änglamarken...

Översikt nybyggnation

Förrättningskarta

Fastighetskarta

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2023