Budgivning pågår

6 rum - 79 kvm - Häggvägen 4 - Gunnesbo

Välskött fritidshus i omtyckta Gunnesbo-området. Hav & bad i din närhet och hela Skaftö att utforska

Mycket välskött fritidshus i omtyckta Gunnesbo på Skaftö! Häggvägen 4 ligger med utmärkt läge i området som är mycket uppskattat för dess närhet till bad- och båtliv. Du bor här med kort avstånd till fina badmöjligheter i Gunnesbo-området men du har också promenadavstånd till Rågårdsvik. Den väl omhändertagna och trivsamma stugan har många rum och fina sociala sällskapsytor, såväl inomhus som utomhus. Huset smälter in i den kringliggande naturen och på altanen som går runt stora delar av huset kan möbleras med flera utegrupper. Flytta runt tillsammans med solen under dagen! Extra uppskattat är det vidbyggda uterummet med stora glaspartier mot naturen utanför och skjutdörrspartier mot altan och trädgård.

Bostaden präglas av den välskötta och ombonade känslan. Här känns verkligen ytterst hemtrevligt redan från början! Trots att huset är byggt 1987 så upplevs planlösningen ”modern” med öppna ytor och vardagsrum och kök i öppen planlösning som många önskar idag. Högt till tak och rejäla fönsterpartier åt båda håll gör att ljuset går rakt igenom, med naturen att vila blicken på.

Det öppna köket har furuinredningen kvar, men även den är så välvårdad att du sannolikt vill behålla den. Faktum är ju att den största inredningstrenden just nu är att låta de rena naturmaterialen dominera. De fina trägolven är intakta och likaså den obehandlade träpanelen i taket. För dig som älskar det lantligt vita går det ju såklart att måla allt vitt och huset får då en helt annan karaktär. Fint är här oavsett!

Köket, som alltså har öppet mot vardagsrummet, har gott om skåpsförvaring, kyl/frys, ugn/spis, diskmaskin samt en rejäl diskbänk i rostfritt med dubbla hoar. Ovan diskbänk finns fönster så det är ett ljust kök. I direkt anknytning finns plats för stort matbord, de dagar du väljer att inte sitta i uterummet. Det inglasade uterummet har klinkergolv, så här är väldigt mysigt att äta middag även kulna kvällar vår och höst. Ifrån vardagsrummet ser du horisonten mot sydväst.

Samtliga sovrum är ljusa och fina och sammantaget finns här gott om garderober och andra ytor för förvaring. Nedre plan/ källarplan är iordninggjort och delvis inrett med fler sovrum. Detta plan har egen ingång och eget badrum vilket är praktiskt om ni får föräldrar/ barn och barnbarn på besök då de här faktiskt kan rå sig själva. Övre plans badrum är utrustat med WC och duschkabin samt bastu. Tvättstugedelen har utgång till altanen så det är enkelt att hänga tvätten utomhus.

Den varierande tomten, ett mellanting mellan natur- och trädgårdstomt, uppskattat av barnen och en rofylld miljö för de vuxna som också ges möjlighet till lite trädgårdspåtande.

Närheten till hav och bad har gjort Gunnesbo fritidsstugområde mycket populärt och lockat fritidsboende i många år. På senare år har även många valt att bosätta sig här permanent, kanske när man slutat arbeta, eller i tiden som varit då många jobbat mycket hemifrån. Grundsund samhälle har du inom kort avstånd och i det gamla fiskesamhället finns bryggor och fina hamnpromenader, sjöbodar, båtar och många badmöjligheter. I Grundsund finns flera restauranger som Smultron & Tång och längst ut på Östra Kajen ligger mycket omtyckta Pelles rökeri. Promenerar du vidare längs kajen har du en underbar strandpromenad längs havet och klipporna som avslutas vid fina badplatsen i Vigerna. I Grundsund finns också en bra matvarubutik (öppen året runt), där du bland annat kan köpa fredagsräkorna, caféer, restauranger samt ett par trevliga kläd- och inredningsbutiker, förskola/ skola, bibliotek med mera.

Vackra Fiskebäckskil ligger också inom cykelavstånd. I Fiskebäckskil ligger de välrenommerade restaurangerna Brygghuset och Gullmarsstrand. I närheten ligger också Skaftö Golfs utmanande golfbana, vandringsleder och inte minst bad från såväl klippor som strand. Badar gör du som nämnts i Rågårdsvik, dit du promenerar på tio minuter, och/ eller i Gunnesbo-området som har fina badmöjligheter. Du har även barnvänliga Bökeviks badplats i Fiskebäckskil. Alternativen är många och här finns mycket att utforska för den som inte är bekant med området.

Lysekil når du med bil eller så tar du färjan Carl Wilhelmsson från Fiskebäckskil. Till Uddevalla/ Torp har du en knapp halvtimma och därifrån har du ca 45 minuter till Göteborg. Till Svinesundsbron har du knappt en timma med bil och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.
Med utmärkt läge i området, gränsande till vacker natur, högt och ljust bor ni här lugnt och privat samtidigt som ni, barn och barnbarn har alla möjligheter till socialt umgänge, barnvänlig badplats, lekar och lata sommardagar - allt som ni önskar av ett skönt sommarliv!

Välkommen till ett ytterst trevligt och välskött fritidsboende där hela familjen garanterat kommer att trivas!

Utgångspris

3 975 000 kr

 
Budgivning pågår

Fakta

Adress:
Häggvägen 4, Grundsund
Bostadstyp:
Fritidshus
Boarea:
79 kvm
Biarea:
58 kvm
Antal rum:
6 rum
 
Källaren uppskattas, enligt säljaren, ha en area om ca 40 kvm.
Byggår:
1987
Tomtyta:
1 829 kvm

Ekonomi

Pris

3 975 000 kr

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 975 000 kr varav byggnadsvärde 962 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

10 st om totalt 1 000 000 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 29 245 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 10 400 kr, försäkring 3 497 kr, vatten/avlopp 10 836 kr, renhållning 3 012 kr, sotning 300 kr och samfällighet 1 200 kr.
Fastighetsavgift: 8 874 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Lysekil Gunnesbo GA:1 ändamål: Vägar.

Planbestämmelser: Byggnadsplan Ändring Av Dp.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Gunnesbo 1:99.

Typ

Fritidshus. 1 plan med källare.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1987.

Storlek

Boarea ca 79 kvm, biarea ca 58 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 5 sovrum.
Källaren uppskattas, enligt säljaren, ha en area om ca 40 kvm.

Byggnadssätt

Grund: Källare med betongplatta och uppmurad grundmur. . Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: 2003/2004 uppfördes tillbyggnad och uterum. Utfört av fastighetsägare.
Sotning och brandskyddskontroll är inte utfört.

Ventilation

Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump, braskamin.
Nätbolag: Vattenfall.
Elleverantör: Göteborgs Energi. Elförbrukning: 5 000 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

Uteplats

Huset smälter in i den kringliggande naturen och på altanen som går runt stora delar av huset kan möbleras med flera utegrupper.

Tomt

Tomtarea 1 829 kvm.

Bilder

Häggvägen 4

Finalist
Årets Mäklarkontor
Guldhemmet 2020


Alla känner till Hemnet. Hemnet hyllar den svenska bostadsbranschen genom Guldhemmet. Priskategorin Årets Mäklarkontor (1-10 anställda) handlar mindre om intäkter och mer om stark sammanhållning, en härlig företagskultur eller riktigt bra initiativ. Juryn utsåg Lysekilsmäklarna till en av tre finalister i hela Sverige.

Vi Lysekil

Ljust, luftigt och mycket hemtrevligt!

Kanske trevligaste middagsplatsen?

Sociala ytor både inne och ute

Välkommen in i stugan!

En planlösning som känns högst tidsenlig

Gott om plats för stort matbord

Välvårdad inredning i naturmaterial

Praktiskt och trevligt kök

Högt till tak och mycket ljus...

...med belysningen på rätt plats

Inglasat "uterum"

Från uterummet nås altanen via skjutdörrsparti

Äta inne eller ute?

Många umgänges- och viloplatser...

...och många sovrum

Ett av två badrum

Från tvättstugan är det enkelt gå ut för hänga tvätten

Källarplan har egen ingång

Extra bäddar i källarplan

Badrum källarplan

Gott om ytor för förvaring

Fastighetskarta

Rågårsviks fina samhälle och badplats i söder

Vackra närliggande Grundsund sjuder av liv

Områdesbild Grundsund

Områdesbild Grundsund

Längs strandpromenaden mellan Grundsund och Vigerna finns många fina badställen

Skaftö är fullt av vackra miljöer

Även Fiskebäckskil ligger nära

Mellan Fiskebäckskil och Lysekil går Carl Wilhelmsson året runt

Skaftö är vackert alla årstider och väder

Planlösningar

Entréplan

Källarplan

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2022