Högsta bud:
800 000 kr

4 rum - 96 kvm - Heden Högalid 154 - Brastad

Lantligt belägen fastighet mellan Lysekil och Brastad. Enplanshus för åretrunt- eller fritidsboende.

Lantligt beläget, strax utanför Lysekil och fem minuter från Brastad, ligger detta enplanshus för åretrunt- eller fritidsboende. På Heden Högalid 154 bor du med naturen inpå knuten, omgiven av ängar och varierande skog. Bostadshuset är ljust och hemtrevligt och har en vacker, varierande och fruktrik trädgård. En riktigt gammeldags trädgårdsdröm!

Bostaden rymmer allt på ett plan vilket såklart är väldigt bekvämt. Ytorna är stora och samtliga rum är generösa i storlek. Den fina gröna utsikten från samtliga fönster gör också att man mår extra bra.

Vi välkomnas in i en mycket ljus och rymlig hall med gott om plats. Rikligt ljusinsläpp från flertalet fönster och vitmålade väggar ger direkt en positiv och hemtrevlig känsla. Köket är lika ljust; helt vita väggar medan trägolvet är målat i en mjuk grå ton. Framför fönstret, som vetter mot trädgården på framsidan, möbleras enkelt med köksbord med plats för sex personer. Utöver vardagsrummet rymmer bostaden tre sovrum, alla tre stora nog att rymma dubbelsängar. I anslutning till vardagsrummet finns en altan och även ett uterum.

Fastigheten är perfekt för dig som vill ha stora ytor för sig själv där barn och djur kan springa fritt. Du som önskar mer än bara bo kommer trivas här då odlingsmöjligheterna är goda, uteplatserna är många, fruktträden och perennerna varierande. Huset ligger längst in på en grusväg, det ligger högt i soligt västerläge och har fri utsikt över nejden.

Precis utanför fastighetens gräns ligger ett stort dubbelgarage. Detta har en gång byggts av tidigare ägare och ett arrendeavtal kommer skrivas mellan nuvarande ägare och grannfastighetens ägare avseende denna byggnad, så att allt kommer vara i sin ordning innan tillträdet. Det mycket stora garaget rymmer förstås mycket mer än bilar, vilket kommer uppskattas av dig som söker utrymme för förvaring, verkstad eller för dig som gillar att meka i största allmänhet.

Värd att lyftas en extra gång är den mycket fina tomten vilken omgärdas av intilliggande skogsparti. Själva trädgården är gammeldags med en färgrik blandning av buskar, perenner samt fruktträd och bärbuskar. Det är helt enkelt en underbar miljö för barn att få växa upp i och för hela familjen att vistas i under sin lediga tid.

Du som söker ett lantligt boende men ändå vill bo nära stan kommer trivas här, året runt eller sommartid. Här finns plats för många bilar och här kan även husvagn ställas upp liksom båten vinterförvaras. På fastigheten finns också en gäststuga/ bod, att nyttja som förråd eller inreda för hobby. Här finns alltid något att pyssla med!

Till centrala Lysekil med dess utbud av affärer, restauranger och service har du knappa femton minuter bort, lika nära har du till närservice i Brastad där du finner två välsorterade matbutiker samt mycket omtyckta Brastad Bageri. I närområdet ligger Gullmarens vackra natur, strövområden och många badplatser. Holma småbåtshamn och badplats vid Gullmarsfjorden nås på fem minuter, likaså Holma Stångenäs Golfklubb med Sveriges senast nyanlagda 18-håls golfbana. Brastad Golfcenter ligger också alldeles i närheten, och här erbjuds driving-range, en pay-and-play 9-hålsbana samt minigolf. Sommarpärlorna Hunnebostrand, Smögen och Kungshamn nås på mindre än en halvtimma. Från E6 tar du dig till Göteborg på en timma, till Svinesundsbron på ca 45 minuter och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.

Utgångspris

995 000 kr

Högsta bud:
800 000 kr
Visa budhistorik

Fakta

Adress:
Heden Högalid 154, Brastad
Bostadstyp:
Fritidshus
Boarea:
96 kvm
Biarea:
8 kvm
Antal rum:
4 rum
Byggår:
1909
Tomtyta:
1 809 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

995 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 035 000 kr varav byggnadsvärde 645 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

4 st om totalt 450 000 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 27 799 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 23 016 kr, vatten/avlopp 1 387 kr och renhållning 3 396 kr.
Angiven kostnad för uppvärmning avser även hushållsel.
Angiven kostnad för VA avser slamsugninng.
Angiven kostnad för renhållning avser sophämtning.
Fastighetsavgift: 7 762 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Förmån: Officialservitut Väg, 14-BRA-756.1.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Gåseberg 1:22, 1:23 & 1:24.

Typ

Fritidshus. 1 plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1909. Byggnaden är om- och tillbygg i omgångar.

Senaste renovering/ombyggnad

2021 Ny hydroforpump
2020 Ny spis/ ugn
2018 Installation luft/ luftvärmepump
2014 Nya radiatorer (oljefyllda)
2014 Byte av flertalet fönster (till 3-glas).

Storlek

Boarea ca 96 kvm, biarea ca 8 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

Grundmur: Natursten och cement. Grund: Källare, torpargrund, plintgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande och stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor samt papp. Fönster: 2- och 3-glasfönster.

Enskilt vatten: Grävd brunn. Senaste vattenprovet taget oktober 2021.
Enskilt avlopp: 3-kammarbrunn.

Ventilation

Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Oljefyllda elelement + luft/ luftvärmepump.
Nätbolag: LEVA.
Elleverantör: LEVA. Elförbrukning: 13 558 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber finns vid skåpet vid soptunnorna, men är ej indraget och ej betalt.

Övriga byggnader

Gäststuga/ bod
Växthus
Garagebyggnad (utanför tomtgräns men med arrendeavtal och ev möjlighet att köpa loss marken)j

Obs: Notera att den handikapp ramp som leder fram mot huset kommer monteras ner av säljaren och således ingår den ej i köpet.

Tomt

Det är tre samtaxerade fastigheter som sammantaget har en tomtareal om 1 809 kvm: Gåseberg 1:22 (533 kvm), Gåseberg 1:23 (466 kvm), Gåseberg 1:24 (810 kvm).

Bilder

 

 

 

Finalist
Årets Mäklarkontor
Guldhemmet 2020


Alla känner till Hemnet. Hemnet hyllar den svenska bostadsbranschen genom Guldhemmet. Priskategorin Årets Mäklarkontor (1-10 anställda) handlar mindre om intäkter och mer om stark sammanhållning, en härlig företagskultur eller riktigt bra initiativ. Juryn utsåg Lysekilsmäklarna till en av tre finalister i hela Sverige.

Vi Lysekil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Växthus, fruktträd och många perenna växter 

Gäststuga 

Fastighetskarta 

Förrättningskarta 

Planlösningar

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2021