4 rum - 150 kvm - Ingeröd 315 - Härnäset

Vacker bostad och ljuvlig trädgård samt bad och båtplats en kort promenad bort

Den vackraste bostaden och den ljuvligaste trädgården! Välkommen till Ingeröd 315, beläget mitt på det i lantliga och mycket omtyckta Härnäset. I det oerhört vackra bostadshuset samsas lantlig charm, öppna ytor och modern komfort. Bostaden karaktäriseras i högsta grad av det rikliga ljusflödet och den omgivande naturen ger känslan av att faktiskt ha tagit klivet in i bostaden tack vare de många fönstren runt rummen som har känslan av inglasade verandor. Utsikten över Brofjorden är lika vacker året runt. Denna fastighet är svår att beskriva, den måste helt enkelt upplevas på plats.

Vitsåpade trägolv, vita snickerier, spegeldörrar, vackra spröjsade fönster och vitmålade tak öppna till nock ger allt samman en helhet som är lätt att falla pladask för. Bonigshuset är om- och tillbyggt 2003 med stor omsorg och känsla för de historien och den kringliggande naturen. Rofyllda omgivningar och utsikt över fjorden och den typiska bohuslänska graniten skapar magin. Både solens uppgång och nergång kan skådas.

Tomten är en fin naturtomt med gräsytor, vacker granitmur, perenner och fruktträd. Nuvarande ägare har lyckats skapa en alldeles särskild känsla av det genuina bohuslänska kombinerat med en förnimmelse av medelhavets trädgårdar. Du som älskar rosor kommer här få ditt lystmäte – buskrosorna breder ut sig och de vackra spaljéerna i corten ger stöd och ramar in. Roshäcken blommar och doftar långt in på hösten. I rabatter finns timjan och lavendel. Stjärnflocka, Klematis och Humlen samsas med såväl riktigt gamla pioner som med de nyplanterade. Av ätlig karaktär finns äpple-, päron-, plommon- och körsbärsträd.

Fastigheten är skapad för och nyttjad som ett åretruntboende men är självfallet en helt underbar plats för sommarboende. Hav med härliga bad och möjlighet till att anlägga brygga för båtplats finns allt inom promenadavstånd.

Utgångspris

2 875 000 kr

Fakta

Adress:
Ingeröd 315, Brastad
Bostadstyp:
Friliggande villa
Boarea:
150 kvm
Biarea:
30 kvm
Antal rum:
4 rum
Byggår:
1925
Tomtyta:
1 995 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Beskrivning

De dubbla spegeldörrarna hälsar välkommen och slår an tonen för hela bostaden. I hallen ligger ett praktiskt klinkergolv med värmeslingor och väggarna är klädda med en fin bröstpanel i vitt. Här finns plats för sko- och hatthylla samt smideskrokar för vardagens ytterkläder och skor. Den alternativa grovingången är en dröm för många då här är väl organiserat med både synlig och dold förvaring. I denna entrén finns verkligen plats för det mesta!

Köket är rustikt och är ett arbetskök med arbetsytor, skåp och lådor runt om. På golvet ligger ett klinkergolv med värmeslingor och i taket sitter vitmålad träpanel. Den gamla vedspisen i gjutjärn från Norrahammar är inte bara vacker utan används gärna på vinterhalvåret för extra mys och värme. Köket är utrustat med Kyl (frysen står i anslutning till grovingången), spis/ugn samt diskmaskin.

Rakt fram breder det allra vackraste rummet ut sig; ett stort och öppet plan som möbleras i sektioner. Framför kaninen från Jøtul, vilken är centralt placerad för att ge stämning och värme åt hela nedre plan, möbleras med mys-fåtöljen. Till höger möbleras förslagsvis med TV-soffan och rakt fram, i den tillbyggda delen, har nuvarande ägare placerat ett enormt matsalsbord där stora sällskap kan bjudas på god middag och samtidigt en vacker utsikt och miljö. De spröjsade fönstren runt om skapar faktiskt en känsla av att naturen och ljuset klivit in i huset, att man sitter ute och inte inne och tittar ut. På visningen kommer du förstå vad som menas. De vita väggarna, det vitpigmenterade golvplanken och det vitmålade trägolvet skapar tillsammans med ljuset en somrig känsla året om. Utsikten är dock lika vacker året om – bortom fjorden reser sig bergen i röd granit och väderomslagen kan skönjas långt innan de når Härnäset.

En trappa upp är lika vackert; vitsåpat trägolv, vitlaserade liggande träplank på väggar och taket är öppet till nock, med synliga bjälkar. Även här har nuvarande ägare möblerat med flera ”rum i rummet” för att inte förlora ljus och rymd. Ena ändan är inrett för sovrum, i andra ändan arbetsrum. Den stora ytan framför fönstren, lika vackert som på nedre plan, kan inreds och nyttjas efter ny ägares behov. För den som önskar separata slutna rum kan här delas av med väggar för att få tre separat rum.

Badrummet (från 2003) och är inrett i neutrala och mjuka toner. Klinker med golvvärme och kakel på väggarna. Utöver tvättställ med kommod och duschhörna med glasbetong finns här tvättmaskin och torktumlare. WC:n är separerad från badrummet vilket är praktiskt om man är många.

Övre plan har ett mindre sovrum. Nedre plan har ett sovrum med platsbyggda bäddar och rymmer fyra sängar. På fastigheten finns också tre byggnader, nyttjas idag för förvaring men är ämnade som gäststuga respektive bastu, men är ej färdigställda (isolering väggar, tak golv finns)

Hav och härliga bad och möjlighet till att anlägga brygga för båtplats finns allt inom promenadavstånd. Härnäset är en halvö i mellersta Bohuslän som bildats av att fjordarna Åbyfjorden i nordväst och Brofjorden i sydost trängt in i landskapet. Härnäset är verkligen älskat av många, såväl åretruntboende och för de som här har sina fritidsbostäder. Här finns massor att upptäcka och utforska så här finns alla möjligheter till ett ljuvligt sommarliv.

På Ingeröd bor du med ett rikt natur-, bad- och båtliv med många badplatser, småbåtshamnar, strövområden, bär- och svampskogar inpå knuten. Följ en del av Kuststigen för att uppleva vacker natur till fots och ta gärna en paus vid lantliga Röe Gård för en god lunch i restaurangen och passa på att besöka dess mysiga butik.

För den klättringsintresserade är hela Härnäset ett mecka med närheten till dess många och välkända klätterklippor. I närområdet finns service i Brastad och Lysekil, närmsta butik finns i Brodalen där du också har kommunikation till Göteborg och Oslo.

Ekonomi

Pris

2 875 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 069 000 kr varav byggnadsvärde 1 316 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

8 st om totalt 2 380 000 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 30 799 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 17 024 kr, försäkring 4 992 kr, renhållning 3 295 kr, vägavg/snö 800 kr, samfällighet 500 kr och övrigt 4 188 kr.
Kostnad för uppvärmning inkluderar även hushållsel (6 524 kr avser abonnemang Leva i Lysekil, 10 500 kr avser förbrukning Telinet Energi). Elförbrukning: 13 200 kWh/år.


Angiven kostnad för Renhållning avser 4-fack sortering Rambo.
Angiven kostnad för samfällighetsförening om 500 kr avser Åker-Onsdals vägsamfällighet gällande båtplats.
Angiven kostnad för Vägavgift/ snö om 800 kr avser Ingeröd vägförening.
Angiven kostnad Övrigt avser Fibernät inkl abonnemang.

Sotning har gjorts av A.Hj Skorstensfejeri till en kostnad av 1 200 kr.
Fastighetsavgift: 8 049 kr.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-förmån: Förmån: Avtalsservitut: Båtplats Mm, 14-IM4-77/13750.1
Förmån: Avtalsservitut: Infiltrationsbädd, D201800363946:1.1
Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 14-BRO-622.2
Förmån: Officialservitut Väg, 14-BRO-622.1
Förmån: Officialservitut Väg,Vattenledning, 14-BRO-622.3.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Åker 2:11.

Typ

Friliggande villa. 1 ½ plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1925. Om-/tillbyggnadsår 2003.

Senaste renovering/ombyggnad

2019 Impregnering skorsten samt montering takstege
2017 Anläggning nytt avloppssystem med infiltrationsbädd
2015 Renovering stenmur mot uppfart. Stensättning/ läggning för uppfart och entré, inkl dränering
2015 Anläggning trädgård inkl spaljer och sten
2015 Montering plåt och takpapp runt skorsten
2013 Installation Fiber (BroNet i Lysekil Ekonomisk förening)
2012 Installation av luftvärmepump i vardagsrum, nytt aggregat
2011 - 2012:
- Markarbeten; tagit bort granhäck runt fastigheten, urgrävning dike mot grusvägen.
- Dränering runt utbyggnad med avledning ytvatten
- Plantering roshäck
- Demontering gammalt pumphus + reningssystem, renovering borrhål
- Installation hydrofor samt järn- och humusfilter.
2009 Installation av luftvärmepump i hall (utförd av tidigare ägare)
2003 Om- och tillbyggnation samt nytt badrum (utförd av tidigare ägare).

Storlek

Boarea ca 150 m², biarea ca 30 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund/ plintgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor samt bandplåt. Fönster: 2-glas isolerrutor och 2 glas kopplade.

Vatten: Djupborrad brunn, 85 meter (med filter järn- och humusfilter)
Avlopp: Anlagt infiltrationsbädd 2017. Slamavskiljare FANN SA 400 ce + markbädd med FANN IN DRÄN moduler. Fosforreducering med kemisk fällning.
Övrigt: Kamin i vardagsrum; Jotun
Sotning utförd senast 2018, protokoll finns att tillgå.

Ventilation

Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, braskamin samt luftvärmepump.
Nätbolag: Leva i Lysekil.
Elleverantör: Telinet Energi. Elförbrukning: 13 200 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration utförd, 2011-07-18.
Energiprestanda 142 kWh/m² år.

Övriga byggnader

Tre ytterligare mindre byggnader finns på fastigheten vilka idag nyttjas för förvaring men är tänkta som gäststuga och/ eller bastu.

Tomt

Tomtarea 1 995 m².

Bilder

Välkommen till en ljuvlig bostad mitt på Härnäset 

Vackert, ljust och somrigt - året om 

Kaminen från Jøtul är centralt placerad 

 

 

Vy med pil 

 

 

Fönsterpartierna ger känslan av att naturen kliver in 

Oerhört vackra fönster... 

...med lika vacker utsikt 

Öppna ytor med många "rum i rummen" 

Gedigna trägolv, ljusa väggar och vitmålat trätak 

En rymd och ett ljus som faktiskt måste upplevas på plats 

Helt oslagbart ljusflöde 

En vedspis från förr (Norrahammar) är väl fungerande och en vacker detalj 

Rustikt arbetskök med gott om skåp och lådor 

Övre plan är lika underbart med öppet till nock och synliga bjälkar 

Öppna ytor där ljuset flödar 

Nuvarande ägare har skapat en härlig atmosfär med flera "rum" i den öppna planlösningen 

"Arbetsrum" med utgång till balkong 

 

Väl utnyttjade ytor  

En rofylld miljö för avkoppling och livskvalitet 

Sovrum med praktiska platsbyggda bäddar 

Groventrén är ytterst genomtänkt och rymmer därmed det mesta 

Smakfullt badrum från 2003 

Helkaklat i mjuka toner 

WC på nedre plan 

Härnäset är omtyckt för sin belägenhet mellan två fjordar 

Det är lätt att bli hänförd av såväl hus som trädgård 

Spaljéer ramar in och ger stöd åt de många rosorna 

Naturtomt med sol hela dagen 

 

Fin naturtomt med bergknallar, perenner och mängder av fruktträd 

Boningshus och tillhörande byggnader ger en skön helhet 

Fastighetskarta 

Planlösningar

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2019