3,5 rum - 104 kvm - Klippan 1H - Klippan

Unik planlösning i två etage & 4,85 m i takhöjd- välkommen till en bostad med enastående ljus & rymd

Med 485 centimeter i takhöjd och en unik planlösning med två etage, franska balkonger på båda planen, ljusinsläpp från tre håll och rymlig balkong i soligt sydväst-läge får lägenhet 1311 sannolikt anses vara en av de bästa lägenheterna i omtyckta bostadsrättsföreningen Nya Mälteriet. Bostaden präglas av ett genomgående ljus och den härliga rymden gör att du enkelt kommer falla pladask. På Klippan bor centralt och ändå granne med havet.

Efter renovering och ombyggnation 2007 bjuder idag den väldisponerade bostaden på generösa sällskapsytor med stort modernt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet och två tillbyggda härliga franska balkonger. Samtliga ytskikt är ljusa och hall, kök och vardagsrum har ett enhetligt parkettgolv. Hela bostaden byggdes om 2006-2007 och köket planerades väl för att ta tillvara på ljuset som strömmar in från vardagsrummets höga fönsterpartier. Kompletterat med ljuset från den intill köket utbyggda franska balkongen, där dörren gärna ställs upp, ges nästan känslan av att du bor i en villa snarare än lägenhet. Vardagsrummet med sina 4,85 meter i takhöjd får ändå anses vara bostadens hjärta. Från vardagsrummet nås balkongen, vilken vetter mot grönområden, gamla Älvsborgs fästning och även del av Älvsborgsbron kan skymtas. Med sydvästligt läge har balkongen sol hela dagen och fram till sex-sjutiden på kvällen. När solen står högt om sommaren ges kvällsol på de franska balkongerna.

Entréplan erbjuder även två rymliga rum att nyttja som sovrum, arbetsrum eller separat TV-rum samt ett stilrent helkaklat badrum. En trappa upp breder ett härligt “loft” ut sig. Detta etage nyttjas med fördel som sovrum – att vakna här gör vem som helst glad. Här finns ytterligare en fransk balkong, praktiskt för vädring och härligt sommartid då du känner av den intilliggande marina miljön. För den som önskar en extra WC på detta plan finns vatten och avlopp redan draget.

Brf Nya Mälteriet är en mycket omtyckt förening där man tagit väl hand om sin fastighet och de boende månar om sin boendemiljö. Just nu pågår ett arbete med att färdigställa innergården till en atriumgård under tak vilket kommer ge ett härligt komplement vintertid. Sommarhalvåret tar du dig helst ner till kajen, vilken alltid är i liv och rörelse.

På Klippan bor du med ett enastående läge, med havet som granne samtidigt som du enkelt tar dig in till city. I det vackra kulturområdet blandas de äldre vackra tegelhusen och nya bostadshus i en skön mix. Kullerstensgator och grönområden skänker allt tillsammans en härlig atmosfär och en underbar miljö att bo i.

I närmiljön och utmed vattnet erbjuds vackra promenadstråk med ständig vy över ståtliga Älvsborgsbron med hamninlopp och skärgård i bakgrunden. I stort sett utanför dörren finner du flera omtyckta restauranger, caféer och kvällsnöjen. Utöver välrenommerade stjärnkrogen Sjömagasinet finner du Klippans konstcafé där god fika och lunch serveras. Porter Pelle bjuder på mat och underhållning året runt och god thaimat köper du med dig hem från thairestaurangen som ligger i stort sett utanför dörren. För den som tycker om träning ligger World Class träningscenter en minut från din bostad, så här behövs inte släpas på några träningsväskor. Klippan ligger i stadsdelen Majorna och i grannområdena Kungsladugård och Majorna finns gott om mataffärer, butiker, skolor, förskolor och närservice.

Varmt välkommen till visning av en bostad som måste upplevas på plats - ett hem som du lätt kommer förälska dig i!

Såld

Fakta

Adress:
Klippan 1H, Göteborg
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Boarea:
104 kvm
Antal rum:
3,5 rum
Byggår:
1930
Månadsavgift:
6 631 kr/mån

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Avgift

6 631 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (Com Hem grundutbud).
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr.

Andelstal

Andel i föreningen är 2,11139%. Andel av årsavgift är 2,1687%.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 621 kr/mån.
Fördelas enligt följande: försäkring 273 kr och hushållsel 348 kr.

Bostaden

Fastighetsbeteckning

Majorna 140:14.

Typ

Bostadsrättslägenhet.

Upplåtelseform

Bostadsrätt.

Lägenhetsnummer

234133001-0501-02/1311.

Våningsplan

Våningsplan 5 av 11, hiss finns.

Storlek

3,5 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 104 m². Areauppgifter enligt säljaren.

Senaste renovering/ombyggnad

Nuvarande ägare har sedan lägenheten blev bostadsrätt renoverat och byggt om:
- Nya köksluckor och nya garderobsdörrar hall (2019)
- Ny induktionshäll (2015)
- Flytt av kök och nybyggnation kök där det är idag (2006-2007).
- Renovering ytskikt samtliga rum
- Renovering badrum (ca 2007)
- Tillbyggnation två franska balkonger, en på vardera plan (2006-2007).
- Slipning parkettgolv.
- Montering glasräcke övre plan/ "loft".

TV- och internetanslutning

TV: Via ComHem. Basutbudet ingår. Avgiften är inkluderad i månadsavgiften.
Internet: Bredband via ComHem. Föreningen har nyligen tecknat ett gemensamt bredbandsavtal med ComHem där de boende får 100/10 mbit. Bredbandet är inte valbart utan avgiften är inkluderad i månadsavgiften (motsv. 168 kr/ mån).

Uteplats

Lägenheten har en balkong i sydvästligt läge och två s.k franska balkonger.

Bilplats

Parkering finns att hyra genom Klippan Kulturfastigheter till en kostnad av kostar ca 450 kr/mån (P-plats) resp. ca 1 011kr/mån (garageplats). För information om lediga platser kontakta Klippans Kulturfastigheter på 031-7202280 alt. info@klippan-kulturfastigheter.se. Se även www.klippan-kulturfastigheter.se,
Även Boendeparkering finns i området (Kungsladugård/Majorna) och den som bor i området kan ansöka om boendekort hos Göteborgs Stad.

Möjlighet till båtplats finns via Klippans Kulturfastigheter.

Övrigt

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden 100 kvm och 2,5 rok.
Enligt säljaren är bostaden idag, efter en ombyggnation ca 2007, 104 kvm.
Är boarean av särskild betydelse för dig som budgivare/ köpare uppmanas du att låta uppmäta lägenheten innan bud/ köp.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (Com Hem bas).

Byggnaden

Byggnadsår

1930.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Energideklaration

Energideklaration utförd, 2019-04-19.
Energiklass E. Energiprestanda 121 kWh/m² år.

Förening

Brf Nya Mälteriet. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 57 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: I föreningen finns 57 bostadsrätter och tre lokaler med hyresrätt. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns tre tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum, gemensam uteplats med gemensamma trädgårdsmöbler och grill samt förråd för trädgårdsverktyg. En gemensam innergård under tak/ atrium gård är under färdigställande.

Föreningens ekonomi: Föreningen planerar en avgiftshöjning vid årsskiftet 2019/2020 om 4 %, definitivt beslut tas i samband med budgeten för 2020 senare i höst.

Kommande/gjorda renoveringar: 2019
Renovering och upprustning av inner-/atriumgården pågår. Översyn hiss och dörr tvättstuga 1H. Föreningen är i fas med underhållsplanen. Närmast renovering är planerad till 2028 då översyn av fönster och balkongdörrar planeras.

2018
Upprustning av innergård, hiss, entré. Nya dörrar. Kontroll ventilation

2017
Yttre underhåll (fönster, vägg, nya balkonger). Nya elledningar, armaturer. Översyn innergården.

2016
Renovering innergård/atriumgård (bl.a. inkl. golv, ljuddämpning etc.). Målning fönster, översyn tak, delvis målning fasad. Ombyggnation cykelrum/ trädgårdsförråd. Planering för ny innergård med ett påbörjat arbete under 2017.

2015
Översyn skalskydd. Nytt låssystem. Ny entrédörr. 2013 Upprustning innergård. 2012 Kontroll avloppssystemet (Stammarna är renoverade under mitten på 1980-talet). Ommålning gemensamhetslokaler.

2011
Ommålning entrédörrar fönsterkarmar cykel- och sopsrumsdörrar. Installation brandsläckare.

2010
Ombyggnation nya lägenheterna klar. Renovering fasad (putsning/ målning), byte hängrännor, stuprör, förbättring skalskydd, renovering fläktaggregat. Ny ytterbelysning, ny plåtentré, ny armatur entré, ny ytterdörr förråden 1H. Nytt innertak Soprum och cykelrum. Montering rörelsesensorer cykelrummet. Förbättrat fastighetens skalskydd. Renoverat fläktaggregat.

2009
Ombyggnation av fastigheten, byggnation sex nya lägenheter påbörjades. Förbättring/ utbyggnation av kapacitet fläktsystem.

2008
Installation fjärrvärme. Renovering av tvättstugor och installation nya maskiner.

Området

Klippan

På Klippan bor du i en unik miljö med stort kulturarv och med havet som granne. Belägenheten vid Göteborgs hamninlopp bjuder på en omedelbar närhet till havet och livet kring hamnen och bryggorna gör det svårt att inte trivas som boende i området. Här sjuder av liv och rörelse; båtarna som ständigt passerar och de många restaurangerna och caféerna lockar besökare året om. Klippan är ett kulturreservat och i området blandas gammal bebyggelse med ny. Vackra tegelbyggnader och nyare bostadshus i en skön mix. Kullerstensgator och grönområden skänker allt tillsammans en härlig atmosfär och en underbar miljö att bo i.

I närmiljön och utmed vattnet erbjuds oändliga promenadstråk, överst tronar ståtliga Älvsborgsbron med inlopp och skärgård i bakgrunden. I stort sett utanför dörren finner du flera omtyckta restauranger och caféer; utöver välrenommerade stjärnkrogen Sjömagasinet finner du Klippans konstcafé där god fika och lunch serveras. Porter Pelle som bjuder på mat och underhållning året runt och god thaimat köper du med dig hem från thairestaurangen som ligger i stort sett utanför dörren. För den som tycker om träning ligger World Class träningscenter en minut från din bostad, så här behövs inte släpas på några träningsväskor. För dig som är kulturellt intresserad finns välkända Röda Sten Konsthall.

Klippan ligger i stadsdelen Majorna och i grannområdena finns gott om mataffärer och butiker. Kungsladugård och Majorna erbjuder stort utbud av butiker och annan närservice. För dig med barn finns ett flertal skolor och förskolor i närheten. Du har kort promenadavstånd till Jaegerdorffsplatsen där du finner vårdcentral, systembolag och flera kvarterskrogar och pizzerior och på närliggande Mariaplan i Kungsladugård hittar du mataffärer och även apotek.

På Klippan har du nära till kommunikationer; med buss och/eller spårvagn tar du dig enkelt in till city. Från hållplatsen Vagnhallen Majorna/Klippan går 3:ans och 9:ans spårvagnar och även buss. Till centrala stan kan du även ta Älvsnabben, som även tar dig till Lindholmen/ Hisingen. Du som gillar att cykla finner även bra cykelvägar in till stan.

Film

Bilder

En takhöjd på nästan fem meter och fönster åt tre håll ger en skön rymd 

Det öppna köket har nya vita luckor  

 

 

Rymlig balkong med soligt sydvästligt läge 

De franska balkongerna står gärna öppna mot de fina omgivningarna 

Ett stenkast bort och du kan dingla med benen från bryggorna 

Välkommen in! 

Redan in i entrén märker du av det ljus och den rymd som präglar hela lägenheten 

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med 4,85 i takhöjd och fönster åt tre håll 

Laga middagen och låt dörren stå öppen 

Smakfullt inrett kök med nya vita luckor 

En unik planlösning, och två plan, ger en känsla av hus snarare en lägenhet 

Goda möjligheter att möblera utifrån dina behov - sovrum, matsalsrum, arbets- eller TV-rum 

Ljusinsläpp från alla håll! 

Gavel, höga fönsterpartier och högt till tak. Dessutom utgång till balkong i soligt läge...  

Vardagsrum sett från övre plan/ "loftet" 

 

Stilrent sovrum med ljusa ytskikt 

Rymligt sovrum med fin vy över grönområde 

Garderoberna längs hela väggen är smart inredda 

Ett plan upp och ljuset är som bäst! 

Glasräcket har ett specialdesignat räcke i gammal hjulaxel i smide 

En utbyggnation med två franska balkonger, ett på vardera plan, har gett en skön frihetskänsla 

Klippan bjuder på en osannolikt skön miljö med många vackra promedanstråk utmed vattnet 

På mysiga Klippans Konstcafé fikar man gärna 

Balkongen har såväl vacker utsikt som sol hela dagen 

Grönområden och gemensam uteplats finns att tillgå 

Helkaklat badrum - svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna 

Att bo centralt och ändå med havet som granne är få förunnat 

Välrenommerade Sjömagasinet är en av många restauranger i området 

Den vackra närmiljön är svår att tröttna på - i hamninloppet händer alltid något 

Grönområden och vackra byggnader finns här gott om 

Närliggande hotell har trevlig restaurang och bar 

Här bor du i en miljö präglad av kultur, hav, restauranger och caféer 

 

Även träningslokaler finns runt hörnet 

Porter Pelle bjuder på mat och underhållning året om 

© Lysekilsmäklarna AB 2020