6 rum - 209 kvm - Kolvik 220 - Kolvik

En åretruntidyll lika underbar som välskött. Modern enplansvilla med hav och bad inpå knuten.

En åretruntdröm eller ett idylliskt modernt fritidsboende. Kolvik 220 utgör mer än bara ett boende, det utgör en komplett miljö med havet intill. En underbar plats att vara på kombinerat med helårsboendets fulla bekvämlighet och lite till. Fastigheten ligger i ett lugnt och vackert område, med bara några hundra meter ner till havet och fin badstrand. Här bor du med ett strategiskt bra läge mellan Lysekil och Uddevalla. Lantligt och naturskönt men har ändå de grannar som behövs för att det inte skall kännas enskilt.

Här är välskött, modernt, snyggt, väl uttänkt och praktiskt. Enplansvillan är otroligt bra planerad, allt i syfte att här skall vara bekvämt att leva. Vardagslyx att lyfta särskilt är ett lyxigt dubbelgarage om över 50 kvm, ett fantastiskt inglasat uterum och vinterbonad gäststuga. Hela tre robotgräsklippare är installerade, likaså Sonos ljudanläggningen och ett komplett larmsystem. Allt är på plats, det är bara att flytta in!

Den välskötta fastigheten har verkligt god plats för stor familj, hela släkten och många vänner. Enplansvillan har en oerhört bra planlösning där man kan få avskildhet, lugn och ro även om man är många i familjen och barnen är högljudda. Likaså erbjuds ett fantastiskt ljus. De stora glaspartierna uppskattas lika mycket för sitt ljusinsläpp som för den fina utsikt de bjuder på ljus. Utsikten är vacker över ängar och natur, även havet kan ses.

Det inglasade uterummet är mycket läckert och soligt. Det är ett härligt rum som nästan upplevs som enormt då fönsterpartiet går ända upp till nock, så här är högt till taket med infällda spotar. Här finns plats att möblera för både middagsbjudningar och umgängesmöbler och tack vara det sköna uppvärmda klinkergolvet blir det gärna ett rum som nyttjas året om.

Man kan enkelt säga att huset har något för alla! Trädgården är fullt uppvuxen, här finns gott om ytor för dig som tycker om uteliv och trädgårdspåtande. Växthusets soliga läge gör här enkelt att odla både tomater och gurkor. Dubbelgaraget är faktiskt något i hästväg! Två separata fjärrstyrda garageportar, praktiskt klinkergolv med golvvärme, golvbrunnar och extremt gott om ytor till annat. Verkstadsdelen är fantastisk! Nuvarande ägares sinne för ordning och reda går inte att ta miste på, vilket är något som märks även inomhus. Även tvättstugan är något som de flesta av oss bara drömmer om. Överhuvudtaget är fastigheten mycket väl omhändertagen vilket också beskrivs i Anticimex besiktningsprotokoll. För att minimera uppvärmningskostnaderna har frånluftsvärmepump och braskamin installerats. Att tänka på är att angivna driftskostnader för uppvärmning och el även avser dubbelgaraget, uterummet och gäststugan vilka alla använts flitigt, liksom de tre motorgräsklipparna.

Alla rum är snyggt inredda med fina, och ytterst väl omhändertagna, ytskikt. Köket är verkligen väl genomtänkt med allt du behöver. Det går i en lantlig stil där de moderna vitvarorna i rostfritt kontrasterar snyggt. Arbetsmiljön är genomtänkt med ugnar i bekväm arbetshöjd, bra ljusinsläpp från fönstret ovan arbetsbänk och spotar i taket. På golvet ligger ett lättskött klinkergolv med underliggande värmeslingor. Mot vardagsrummet är det öppet men tack vare den stora köksön känns det ändå avdelat. Köksön utgör en god arbetsyta, men en förhöjd del fungerar för ”barhäng”. Förvaring, arbetsytor, ljus och teknik - allt finns på plats. Extra eluttag finns nersänkta i köksön och favoritmusiken strömmar från de inbyggda högtalarna. Vardagslyx!

På fastigheten finns även en fin gäststuga, vinterbonad så du kan ta emot gäster året om.

Detta bekväma och välskötta åretruntboende med hav och natur inpå knuten kan också fungera för ett fullödigt sommarliv för många personer.

Kolvik ligger på vackra Bokenäset vid Gullmarsfjorden och är den perfekta utgångspunkten för utflykter till fots, med cykel eller med bil. Till stranden är det gångavstånd och du kan också följa kuststigen om du önskar promenera lite längre. Här bor du nära Jordfall och Hällebäck som erbjuder fina badplatser och båthamnar. För dig med barn är det gott att veta att det finns bra bussförbindelserna till skola. Fina cykelvägar finns i området med många grusvägar att utforska. Till kustpärlorna Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand, tar du dig med bil på under timmen. Till Lysekil tar det cirka 30 minuter via färjan. Om du ska åka till Kolvik från Göteborg tar det cirka en timma och från Oslo tar det cirka två och en halv timma med bil. Torp köpcentrum är femton minuter bort där du också har knutpunkt för bussförbindelse.


Välkommen till visning av en oerhört välskött och underbar åretruntidyll!

Snart till salu

Fakta

Adress:
Kolvik 220, Uddevalla
Bostadstyp:
Friliggande villa
Boarea:
209 kvm
Biarea:
54 kvm
Antal rum:
6 rum
Byggår:
2009
Tomtyta:
1 824 kvm

Ansvarig mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 793 000 kr varav byggnadsvärde 3 075 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

2 st om totalt 3 867 500 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 85 019 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 77 072 kr, försäkring 4 728 kr, vatten/avlopp 1 277 kr, renhållning 1 200 kr, sotning 367 kr och samfällighet 375 kr.
I angiven kostnad för uppvärmning ingår även hushållsel, samt el- och uppvärmningskostnaden för dubbelgaraget, uterummet och gäststugan.
Fastighetsavgift: 9 287 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-förmån:
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1485K-07/69.6
Förmån: Officialservitut Väg, 1485K-07/69.5.

Rättigheter-last:
Last: Officialservitut Avlopp, 1485K-07/69.1
Last: Officialservitut Avlopp, 1485K-07/69.4
Last: Officialservitut Väg, 1485K-07/69.2
Last: Officialservitut Väg, 1485K-07/69.3.

Planbestämmelser: Naturreservat.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Ödegården 1:7.

Typ

Friliggande villa. 1 plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

2009.

Senaste renovering/ombyggnad

2012 Uterummet byggdes till
Löpande underhåll har utförts.

Storlek

Boarea ca 209 kvm, biarea ca 54 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta på mark med vattenburen värme. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler.

Enskilt vatten, djupborrad brunn.
Enskilt avlopp, minireningsverk.
Övrigt: I uterummet är det el-golvvärme.

Ventilation

Mekanisk frånluft.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme via frånluftsvärmepump/braskamin.
Nätbolag: Vattenfall.
Elleverantör: Uddevalla Energi. Elförbrukning: 30 706 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration utförd, 2019-04-30.
Energiklass D. Energiprestanda primärenergital 117 kWh/kvm år. Specifik energianvändning 67 kWh/kvm år.

TV- och internetanslutning

Internet: Fiber är installerat.

Övriga byggnader

Dubbelgarage om 54 kvm med automatportar, nås från huset.
Gäststuga om 15 kvm, växthus och ett trädgårdsförråd.

Tomt

Tomtarea 1 824 kvm.

Övrigt

Detta hus är förbesiktigat av Anticimex och säljs med en "Dolda fel-försäkring"
-
Det är alltid viktigt att ta del av besiktningsprotokollet. Besiktningsprotokoll finns att tillgå på visningen.

Film

Bilder

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2023