5 rum - 122 kvm - Kvarndalsvägen 4 - Rixö

Älskat och välskött! Parkliknande trädgård, stora ytor och endast några minuter till badet.

Lugnt beläget, en kort promenad från hav och bad, på en stor och gammaldags lummig tomt ligger detta välaktade och genom åren älskade boningshus med historiska anor. Fastigheten har sitt ursprung från förra sekelskiftet och utgjorde då förvaltarbostad under åren då traktens stenhuggeri nådde sin höjdpunkt. Idag är bostaden ett välskött åretruntboende, som även passar fint för den som söker ett rikt och innehållsrikt fritidsliv. Fastigheten har ett stort tvåvåningshus med många sovrum, stora sällskapsytor och två badrum. Såväl inom- som utomhus finns rejält med utrymmen för förvaring, vilket kompletteras med den rymliga ladan och garaget. Här är ordning och reda på vatten och avlopp, taket är bytt och fiber är installerat. Elen är genomgången, altanen renoverad, väggar och tak är nyligen målade/tapetserade och vitvarorna är utbytta.

Den näst intill parkliknande trädgården är stor och vacker med uppvuxna rabatter med en färgrik blandning av perenner från förr. Genom åren har skapats en alldeles underbar miljö; mängder av fruktträd, en porlande damm vilken övervakas av ”den lilla ljungfrun” och pergolans tak är täckt av enorma mängder vindruvor! Trädgården är verkligen solrik, du har garanterat sol hela dagen och även om kvällen. Det är helt enkelt en underbar miljö för barn att få växa upp i eller för dig att få vistas i under din lediga tid.

Välkommen på visning!

Såld

Fakta

Adress:
Kvarndalsvägen 4, Brastad
Bostadstyp:
Friliggande villa
Boarea:
122 kvm
Antal rum:
5 rum
Byggår:
1909
Tomtyta:
1 532 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Beskrivning

Bostadshuset har en tilltalande planlösning med entréplan med generösa ytor. Det vita köket har en lantlig känsla med köksbord framför fönstret och den vita bröstpanelen framhäver den perfekt utvalda blåvitrandiga tapeten från Ralph Lauren. Vardagsrummet är stort och rymmer idag två avdelningar med separata ”rum”; ett för soffgrupp/ umgänge och den bortre delen rymmer matsalsgruppen. Från vardagsrummet öppnas upp mot altanen som delvis har en vindruve-beklädd pergola som skänker skugga de varmaste dagarna. I detta soliga sydväst-läge trivs verkligen vindruvorna och skörden har varit större än du kan drömma om. Ett större sovrum finns också på entréplan, liksom ett av bostadens två badrum.

Övre plan har stora ytor, att anpassa och nyttja efter just dina behov. Samtliga ytskikt på övre plan är nyrenoverade; de pärlspont-beklädda taken är vitmålade och väggarna är antingen nymålade eller tapetserade. Det största av rummen kan användas på flera sätt; som stort skaparrum/ ateljé, som gästrum med många bäddar eller så kan du med enkla medel bygga om för få fler sovrum. På väggarna sitter William Morrris välkända tapet ”Willow” i gult vilken verkligen förhöjer det stora rummets karaktär.

Ytorna är stora och många både inomhus och utomhus. Källarplan rymmer rejäla ytor med matkällare, tvättstuga och gott om förvaringsutrymmen. Från källaren nås även garaget. På fastigheten finns också en stor lada som rymmer det mesta, även en snickarverkstad. Tomtens storlek gör det också möjligt med kompletterande byggnad, kanske en friggebod/ gäststuga eller attefallshus?

Från villan/ fritidshuset har du flera badplatser att välja mellan, enklast är dock att ta den korta promenaden ner till Goviks omtyckta och barnvänliga badplats. Rixö har ett mycket strategiskt läge för dig som vill utforska och njuta av Lysekil med omnejd med dess många naturområden, badstränder, klippor, klätterkilppor, bär- och svampskogar och vandringsleder. Här finns gott om mysiga caféer, småbutiker och andra smultronställen inom bekvämt avstånd. Närområdet erbjuder ett rikt bad-, båt- och naturliv. Utflyktsmålen är många och du bor här med utmärkt läge för att utforska Bohuslän.

Huset är format och nyttjat som åretruntboende, men det mysiga närområdet med sin nära belägenhet till vattnet är också mycket omtyckt av ”sommargäster” så bostadshuset lämpar sig även perfekt för dig som önskar fritidshus med plats för många gäster. Till centrala Lysekil med dess utbud av affärer, restauranger och service har du en kvart. I närområdet finns flera badplatser, hamnar, golfbanor med mera. Mataffärer och närservice finns i Brastad ca fem minuter bort. Kustorterna Hunnebostrand, Smögen och Kungshamn nås på mindre än en halvtimma. E6 nås på 15 minuter och därifrån tar du dig till Göteborg på dryga timman, till Svinesundsbron på ca 45 minuter med bil och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.

(Tills vidare kommer Lysekilsmäklarna att genomföra visningar med max två sällskap/ max 5 personer åt gången. Önskar du en helt privat visning är du välkommen att kontakta mäklaren för tidsbokning. Du bokar annars tid på hemsidan, precis som vanligt, så ser vi till att antalet gäster per visning begränsas).

Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 577 000 kr varav byggnadsvärde 420 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

4 st om totalt 370 000 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 25 427 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 10 641 kr, försäkring 5 709 kr, vatten/avlopp 5 781 kr och renhållning 3 296 kr.
i angiven kostnad för uppvärmning ingår även hushållsel.

Kommentar energideklaration: Energideklaration är utförd 2014-09-05. Mellan 2006 och den 1 juli 2017 användes begreppet specifik energianvändning. Kvarndalsvägen 4 har i denna deklaration en Energiprestanda på 50 kWh/kvm/ år. (Kravet vid nybyggnation 55 kWh/kvm/ år).

Kravet på en ny byggnads energiprestanda i Boverkets byggregler anges sedan 1 juli 2017 i primärenergital. Primärenergi är den totala energimängd som går åt för att producera energin, från utvinning av själva energiråvaran till levererad energi. Primärenergitalet beräknas med utgångspunkt i den levererade energin till byggnaden och inte, som tidigare, enbart på byggnadens förbrukade energi.
Energiklassen i energideklarationer baseras från den 1 januari 2019 på primärenergitalet i stället för den specifika energianvändningen.
Fastighetsavgift: 4 328 kr/år.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Rixö 4:24.

Typ

Friliggande villa. 1 ½ plan med källare.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1909.

Senaste renovering/ombyggnad

2020 Renovering altan
2019-2017 Renovering ytskikt (väggar målade alt tapetserade)
2018 Installation Fiber
2018: Ny kyl och frys
2016 Ny ugn/ spis, ny tvättmaskin, ny hydrofortank
2016 El genomgången av fackman. Installation jordfelsbrytare för ugn och spis
2016 Nytt brunnslock
2016 Olje/ vedpannan sotades, servades, startades. (Pannan har därefter inte varit igång. Sotningen har därför avaktiverats och behöver aktiveras innan användning).
2015 Installation vattenrenings filter JMS
2015 Ny frys i källaren
2015 Ny vattenpump

Renoveringar utförda av tidigare ägare 2000-2015:
Ny altan framsida (2013)
Nytt yttertak (2012)
Installation luftvärmepump (2008)
Nya golv i kök och vardagsrum.
Tilläggsisolering källaren samt målning källare.

Storlek

Boarea ca 122 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 3-4 sovrum.

Byggnadssätt

Grundmur: Betong. Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel samt eternitskivor. Takbeklädnad: Tegel. Fönster: 2-glasfönster kopplade.

Vatten: Grävd brunn, med installerat filter. Vattenprov taget (varpå vattenfilter filter med PH-regulator installerats. Detta skall även ha effekt mot järn i vattnet) Kommunalt vatten finns i anslutning till tomtgräns. Möjlighet finns att ansluta sig. (Nuvarande ägare och tidigare ägare har dock valt att ej ansluta sig då de varit mycket nöjda med vattnet de har.) Kontakta kommunen för mer information och prisuppgift.
Avlopp: Kommunalt avlopp.
Övrigt:
(Säljarens kommentar: Varmluftsfläkten ger tillräcklig värme med stöd av el-element när temperaturen går ner till minus 5-10 grader vintertid. Under sommarmånaderna är fläkten och element avstängda, solen värmer upp huset.).

Ventilation

Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme (kombipanna olja/ved) samt luft/luftvärmepump.
Nätbolag: LEVA i Lysekil.
Elleverantör: Skellefteå Kraft. Elförbrukning: 9 800 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration status: Ej utförd.
Energiklass C. Energiprestanda 50 kWh/kvm år.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber installerat.

Uteplats

Altan på framsida i sydostligt läge.
Altan i sydvästligt läge.
Flera uteplatser på tomten.

Övriga byggnader

Vidbyggt garage. Lada.

Tomt

Trädgårdstomt.

Bilder

Välskött hus och parkliknande trädgård 

Endast en kort promenad tar dig till bad och hav 

Nya fina ytskikt. Här bryter bröstpanelen fint mot tapet från Ralph Lauren 

Riktig ljust vardagsrum med utgång till altan i västerläge 

Över trädgården vakar den lilla jungfrun 

Den gamla förvaltarbostaden från 1900-talets början, då såg man närheten till vattnet 

Morgonkaffet intas på framsidan, intill eller på trappan i bohusgranit och nymålat räcke i järnsmide 

Förvaltare Aron Johansson med fru och barn, vid trappan någon gång i början av 1900-talet 

Ett välaktat hus som fått mycket kärlek. Tapeten från Ralph Lauren går såklart i blått och vitt. 

Köket har lantlig känsla och går i vitt. Nya vitvaror och vitmålad pärlspont i taket. 

Vitmålad bröstpanel och den vita pärlsponten i taket sätter stilen 

Ett verkligt ljust och härligt vardagsrum... 

...med utgång till en pergola, som om sommaren är täckt av vindruvor 

På den stora altanen kan du välja sitta under pergolans tak eller direkt under solen 

Från vardagsrummet är det öppet mot matsalsdelen (ett utrymme som kan göras om till sovrum) 

Stort sovrum på nedre plan med utsikt mot din egen "parK" 

En våning upp... 

Övre plan bjuder på stora ytor, att nyttja som ateljé och/eller gästrum, här finns plats för många  

Även här är takets pärlspont vitmålat och samsas så snyggt till tapeten från William Morris 

Stort sovrum på övre plan 

Den klassiska och vackra tapeten Willow från William Morris passar verkligen här 

Ett badrum på vardera plan, här på övre plan 

Nedre plans badrum 

Källaren rymmer tvättstuga och oerhört många fler utrymmen... 

...bland annat matkällare 

Den strora ladan uppskattas av den som gillar att meka och pyssla. 

En del av ladan utgör snickarverkstad 

En parkliknande trädgård med bland annat vindruvor i massor 

Den vackra trappan i granit och med järnräcke pryds gärna av blommor i alla färger 

Bad, hav och skärgård in din absoluta närhet 

En kort promenad till vattnet 

Säljarens egna trädgårdsbilder 

Säljarens egna trädgårdsbilder 

Syren i full blom (Säljarens egna trädgårdsbilder) 

Områdesbild - Goviks badplats 

Tomten är en dröm för den som vill odla sina egna grönsaker, kryddor & blommor (Säljarens egna bild) 

Områdesbild - Goviks badplats 

Områdesbild - Goviks badplats, lilla stranden 

Områdesbild - Goviks badplats, stora stranden 

Områdesbild - Goviks badplats 

Områdesbild - Goviks badplats 

Mängder med promenadstigar i närområdet. 

Fastighetskarta 

© Lysekilsmäklarna AB 2020