6 rum - 98 kvm - Madams lid 3 - Stockevik, Skaftö

Madams Lid 3, Stockevik

Bästa läget i Stockevik? Hav & bad i din direkta närhet - välkommen till en exklusiv skärgårdsidyll! På Skaftö med bästa läge i Stockevik med den eleganta adressen Madams Lid 3, ligger denna helt magnifika fastighet med ett enastående vackert bostadshus, gästhus och med en av områdets finaste tomter. Klippor, bad, hamn, hav och skärgård har du precis utanför fönstret.

Huset är makalöst vackert med en fantastisk trädgård. Här bor du med ständig närvaro av havet som finns endast ett stenkast bort och huset ligger skyddat och med havsutsikt från övre plan. Strax utanför når du bad och levande båtliv och sköna promenader längs hamn och hav.

Den sköna skärgårdskänslan och känslan av att detta är ett speciellt hus infinner sig direkt, både när du kör ner till området och sedan när du kliver innanför dörren. Allt är inbjudande och välkomnande. Ett spännande hus med många rum och från gäststugan har du en "lucka" som leder ut till klipporna och havet. Bostadshuset är i äldre skick men har absolut charm.

Längre ner ser du en film över fastigheten och omgivningarna. Film och bilder får tala för sig själva…

Fastigheten erbjuder en solig oas med mysig och skyddad trädgård med flera uteplatser. Generösa sällskapsutrymmen och många sovrum. Allt präglat av den härliga skärgårdskänslan man vill ha.

Stockevik är ett charmigt samhälle som präglas av hamn och hav och det är mycket omtyckt område, i alla åldrar. Här är trivsamt och välskött och framför allt mycket idylliskt, året om men såklart extra sommartid. Då blir det helt enkelt inte bättre!
På Madams Lid 3 bor du i en skön miljö, mitt i pittoreska Stockevik, med kort promenadavstånd ner till stranden med lekplats och bad från klipporna och badstege.
Stockevik är beläget mellan Fiskebäckskil och Grundsund och du tar dig lätt med cykel längs stigar och cykelvägar till både Fiskebäckskil och Grundsund som erbjuder bra restauranger, strandpromenader, tennis- och paddelbana. För dig som golfar ligger Skaftö golf alldeles i närheten, där du även har bra restaurang.
I Grundsund finns också en bra matvarubutik (öppen året runt), där du bland annat kan köpa fredagsräkorna, café, restauranger samt ett par trevliga kläd- och inredningsbutiker och förskola/skola.
Alternativen är många och här finns mycket att utforska för den som inte är bekant med området. Här bor du med bekvämt gångavstånd till det mesta!

Lysekil når du med bil eller så tar du färjan Carl Wilhelmsson från Fiskebäckskil. Till Uddevalla/ Torp har du en knapp halvtimma och därifrån har du ca 45 minuter till Göteborg, till Svinesundsbron har du knappt en timma med bil och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.

Huset passar lika bra som åretrunt- som fritidshus. Detta är en bostad för dig som vill njuta av stillheten och leva med kort avstånd till bad och för dig som uppskattar det gamla skärgårdssamhällets charm.

Välkommen till en genuin skärgårdsidyll!

Utgångspris

8 950 000 kr

Fakta

Adress:
Madams lid 3, Fiskebäckskil
Bostadstyp:
Fritidshus
Boarea:
98 kvm
Biarea:
13 kvm
Antal rum:
6 rum
Byggår:
1884
Tomtyta:
426 kvm

Ansvarig mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

8 950 000 kr högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 466 000 kr varav byggnadsvärde 993 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Driftkostnad

Fastighetsavgift: 9 287 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 14-SKA-305.1.

Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Ledning, 14-IM4-79/2640.1.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Ledning.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Stockevik 3:20.

Typ

Fritidshus. 1 ½ plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1884. Byggår enligt säljarens information.

Storlek

Boarea ca 98 kvm, biarea ca 13 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Grundmur: Natursten. Grund: Torpargrund med träbjälklag. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Taktegel. Fönster: 2-glas kopplade fönster.

Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.

Ventilation

Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el och luft/luftvärmepump.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

Övriga byggnader

På tomten finns gäststuga med förråd/verkstad, bastu och dusch på nedre plan och på övre plan finns två rum med plats för gästerna.

Tomt

Tomtarea 426 kvm.

Dokument och länkar

Film

Bilder

Charmigt hus och fantastiskt vacker trädgård

Madams Lid 3, Stockevik

Hall

Kök

Sovrum, nedre plan

Sovrum, nedre plan

Badrum, nedre plan

Balkong med vacker havsutsikt

Kök, övre plan

Sovrum, övre plan

Toalett, övre plan

Fastighetskarta

Planlösningar

Planlösning, entréplan

Planlösning, övre plan

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2023