4 rum - 73 kvm - Norra Myrvägen 7 - Härnäset

Stugdröm med båtplats, sjöbod och fantastiska klippor en kort promenad bort

Stugdröm med båtplats, sjöbod och fantastiska klippor en kort promenad bort. Beläget på Härnäsets yttersta del i mycket och omtyckta Kleva är en riktigt stugdröm. Här får du hela paketet - mysig och fin stuga på en otroligt fin naturtomt, med egen båtplats och egen sjöbod i välskött småbåtshamn. Försäljningen av Norra Myrvägen 7, som nu efter 54 år i samma familjs ägo ska få nya ägare, är ett tillfälle för dig som drömmer om ett härligt sommarliv med fantastisk natur, hav och bad i din närhet.

Den högt älskade och genom åren väl omhändertagna stugan ligger i soligt västerläge på en stor och vacker naturtomt och erbjuder en helt underbar plats! Stugan har bra sociala sällskapsytor, såväl inomhus som utomhus. Eldstad finns också både inne och ute. På både fram- och baksida finns generösa altaner. Morgonkaffet intas på framsidan medan baksidans altan har sol hela dagen och även kvällssol. Hela huset präglas av ett härligt ljus och stora fönster. Allt är fint och lantligt charmigt!

Den varierande tomten, ett mellanting mellan natur- och trädgårdstomt, blir en spännande lekplats för barnen och en rofylld miljö för de vuxna som också ges möjlighet till lite trädgårdspåtande. Fortsätter du över berget bortanför tomten kan du promenera ner till vattnet. Har du mindre barn eller vill dra skrindan med badkläderna och picknickkorgen väljer du hellre att gå ner över grönområdet och vägen ner. Oavsett så tar det cirka tio minuter. Väl nere vid havet öppnar sig en lätt paradisisk miljö med härliga solvarma klippor där du enkelt fördriver en ledig dag, om du inte har egen båt och ger dig ut i skärgården. Båtplats nr 26 hör till fastigheten via bryggföreningen och tillhör gör även en röd fin sjöbod. Allt är ytterst välskött och vackert.

På Norra Myrvägen njuter du av skönt sommarliv i lugn och ro men kan också ta del av fritidsområdets sociala fördelar när du vill. I närområdet finns ”Ängsnöjet” där det ordnas midsommarfirande och ibland grillkvällar. Här finns också en bouleplan och gräsplan med fotbollsmål.

Den fina lilla viken Kleva har ett skyddat läge med sol från morgon till kväll, fantastiska klippor, badstegar, bryggor och en mindre strand. Vill du fortsätta att njuta även kvällen finns en fin grillplats, så varför inte avnjuta en grillkväll med makrillfiske och sälspaning? Här ligger också den lilla småbåtshamnen där en båtplats hör till fastigheten. Området är mycket välskött och en av de fina röda sjöbodarna kommer också bli din. Vill du utforska mer badvikar finns många at välja på, som exempel Kungsviken, Krabbviken, Båtviken och Fågelviken. Till naturreservatet Nävekärr med sin vackra strand Karlsvik, kanske Bohusläns största, har du cykelavstånd.

Härnäset och Kleva är välkänt för sina naturupplevelser, strövområden, vandringsleder och många badvikar. Härnäset, verkligen älskat av många, är en halvö i mellersta Bohuslän som bildats av att fjordarna Åbyfjorden i nordväst och Brofjorden i sydost trängt in i landskapet. Som boende på Härnäset får du ett rikt liv med natur-, bad- och båtliv med många badplatser, strövområden, bär- och svampskogar inpå knuten. Här finns massor att upptäcka och utforska så här finns alla möjligheter till ett ljuvligt sommarliv. För den klättringsintresserade är hela Härnäset ett mecka med närheten till dess många och välkända klätterklippor. I närområdet finns service i Brastad och Lysekil, närmsta butik finns i Brodalen där du också har kommunikation till Göteborg och Oslo.

Centrala Lysekil med dess utbud av affärer, restauranger och service nås på en knapp halvtimme. Närmaste matbutik är den mycket uppskattade Tempo i Brodalen. Fler affärer och närservice finns i Brastad ett par kilometer bort. Sommarpärlorna Hunnebostrand, Smögen och Kungshamn nås på mindre än en halvtimma. E6 nås snabbt och enkelt och därifrån tar du dig till Göteborg på dryga timman. Till Svinesundsbron har du ca 45 minuter med bil och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.

Välkommen till Kleva, en helt underbar plats att vara på!

Utgångspris

3 100 000 kr

Fakta

Adress:
Norra Myrvägen 7, Brastad
Bostadstyp:
Fritidshus
Boarea:
73 kvm
Antal rum:
4 rum
Byggår:
1968
Tomtyta:
1 216 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

3 100 000 kr

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 517 000 kr varav byggnadsvärde 715 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

4 st om totalt 684 000 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 22 687 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 7 689 kr, försäkring 3 175 kr, vatten/avlopp 1 500 kr, renhållning 2 323 kr, vägavg/snö 2 000 kr, samfällighet 500 kr och övrigt 5 500 kr.
I Angiven kostnad för uppvärmning ingår även hushållsel.
Angiven kostnad för vägavg/ snö avser vägföreningen.
Angiven kostnad väg/samfällighet avgift avser förening som har hand om badplats, midsommarfirande etc)
Angiven kostnad för VA avser kostnad till "brunnsföreningen" som sköter vattnet.
Angiven kostnad Övrigt avser kostnad båtplatsen-.
Fastighetsavgift: 9 287 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1963-06-28) Fråga Väckt Om Förordnande (1960-03-02).

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Kleva 3:61.

Typ

Fritidshus. 1 plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1968.

Storlek

Boarea ca 73 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum.

Byggnadssätt

Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Tegelpannor. Fönster: 2-glasfönster.

Vatten: Djupborrad brunn (via en brunnsförening där 6 fastigheter har gemensamt vatten)
Avlopp: Sluten tank (BDT).

Ventilation

Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/luft värmepump.
Nätbolag: LEVA.
Elleverantör: Bixia.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber 5G.

Uteplats

Altaner på fram- och baksida.
Många uteplatser på tomten.

Övriga byggnader

Sjöbod vid småbåtshamnen.
Förrådsbod.

Tomt

Natur- och trädgårdstomt.

Omgivning

Härnäset är en halvö i mellersta Bohuslän som bildats av att fjordarna Åbyfjorden i nordväst och Brofjorden i sydost trängt in i landskapet. Härnäset är känt för sitt rika natur- bad- och båtliv med många badplatser, småbåtshamnar, strövområden, bär- och svampstigar och mängder med utflyktsmål. Området är också vida känt för dess klätterklippor och lockar varje år klättringsintresserade från när och fjärran. Överhud taget erbjuds du här ett skönt naturliv med stigar och vandringsleder inpå knuten.

Näset präglades i slutet av artonhundratalet och början av nittonhundratalet av den bohuslänska stenindustrin och än idag finns många spår från denna tid.

Härnäset är verkligen älskat av många, såväl åretruntboende och för de som här har sina fritidsbostäder. Här finns massor att upptäcka och utforska så här finns alla möjligheter till ett ljuvligt sommarliv. Som boende på Härnäset får du ett rikt liv med natur-, bad- och båtliv med många badplatser. Härnäset erbjuder mängder av badmöjligheter, utöver KLeva vik som är den mest närliggande finns till exempel Båtviken, Fågelviken, Kungsviken och Krabbviken.

Promenera längs Kuststigen för att uppleva vacker natur till fots och ta gärna en paus vid lantliga Röe Gård för en god lunch i restaurangen och passa på att besöka dess mysiga butik.

För den klättringsintresserade är hela Härnäset ett mecka med närheten till dess många och välkända klätterklippor. I närområdet finns service i Brastad och Lysekil, närmsta butik finns i Brodalen där du också har kommunikation till Göteborg och Oslo.

Härnäset ligger i Lysekils kommun och tillhör Bro socken och distrikt. På Härnäset ligger bland annat byarna Fågelviken och Slävik.

Bilder

Sol hela dagen och även kvällssol

Grönt omgivet och ingen insyn

Oerhört ljust vardagsrum med fint ljusinsläpp från alla håll

Baksidans soliga altan rymmer flera möblemang

Här är verkligen både mysigt och skönt att bara vara!

Gulligt lantligt kök med framsidans altan utanför

Välkommen in i stugan

Ett av tre sovrum

Det mindre sovrummet nyttjas bäst med våningssäng

Badrummet har även tvättmaskin

Altaner på både fram och baksida...

Fungerande öppen spis även på altanen

En rofylld miljö för avkoppling och livskvalitet

Några minuter bort finns de mest fantastiska klipporna

Till fastigheten hör en fin sjöbod

Vid småbåtshamnen är det både vackert och mycket välskött

Till fastigheten hör det även båtplats, nr 26

Fin liten strand för de små

Välordnat och välskött

"Ängsnöjet" - en plats för midsommarfirande, spel och lek

Planlösningar

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2023