Budgivning pågår
Visas Sön 11 jun 11:00-11:30

3 rum - 38 kvm - Österöd 205 - Härnäset

Underbart boende i unik miljö. En romantiskt charmig idyll, renoverat med fingertoppskänsla.

En renoverad torpidyll! Vackert bostadshus med stor charm, där det gamla bevarats och idag samsas med modern komfort. Österöd 205, ett stenhuggartorp uppfört någon gång runt förra sekelskiftet, erbjuder idag ett underbart boende i en unik miljö. Fastigheten har de senaste åren genomgått en förädling där nuvarande ägare renoverat med stor omsorg och största fingertoppskänsla. Man skulle kunna tro bilderna är tagna ur ett inredningsmagasin, men tro mig det är så här vackert!

Det gamla torpet, beläget mitt på omtyckta Härnäset och med promenadavstånd till bad och hav, ligger omgivet av vacker natur och bergsklippor vilket gör att här alltid går att finna lä. Fastighetens höga läge gör att solen når hit från morgon till kväll, hela fastigheten badar i ljus! Nuvarande ägare har lyckats skapa en alldeles särskild känsla som kommer att uppskattas av dig som vill njuta av naturen och sommaren, och för all del alla årstider.

Du parkerar bilen på tomten och promenerar gräsmattan upp och fram träder den vitmålade gamla stenhuggarbostaden med en fantastisk omgivning. Du kommer att bli kär vid första ögonkastet! Förväntningarna infrias så snart du stiger in genom dörren. Du möts av en ljus och fin hall med vitmålad pärlspont på vägg och vit panel i tak. Rummet påminner om en punchveranda och är möblerat med ett matsalsbord framför fönstren.

I köket, som är nyrenoverat med stor känsla, har man lyckats bevara den gamla charmen samtidigt som köket moderniserats. Vitmålade träplank på golvet, likaså i tak och på väggarna sitter en Ralph Lauren tapet som pricken över i:et. Den vackra tapeten bryter så fint mot de vitmålade trädetaljerna. Ett charmigare kök är svårt att hitta!

Från köket har det öppnats upp mot den vindskyddade baksidan och ett stort altandäck förbinder huset och boden. Det nybyggda altandäcket har enligt nuvarande ägare förgyllt hela fastigheten! Här är soligt från morgon till kväll och dessutom oftast vindstilla.

Vardagsrummet är lika charmigt det och i gjutjärnskaminen eldas det flitigt året om. Vindsplanet, med ståhöjd i mitten, är nyligen färdigrenoverat. De breda gamla planken här tagits hand om och på väggarna sitter nya noga utvalda tapeter. I dag är här inrett med många bäddar, i ena ändan det finns plats för dubbelsäng för de vuxna medans det i andra ändan är möblerat med sängar längs sidorna. Här finns också plats för förvaring/ byråer.

Utöver det vackra boningshuset består fastigheten av så mycket mer. Här finns en fin gäststuga samt en rejäl verktygsbod. Den fina gäststugan har gjorts i ordning för att kunna ta emot vänner och i förrådsbyggnaden förvaras såväl utemöbler som trädgårdsredskap. Allt omslutet av den härligaste naturen; stora gräsytor bohuslänska berg och vacker granit. Hav och bad når du genom att promenera stigen genom skogen cirka 10 minuter.

Österöd 205 erbjuder en helt ljuvlig plats för sommarboende komma men även mysiga helger året runt. En lugn och rofylld oas. Du bor här omgiven av naturen där det så här års svämmar det av över av blåsippor.

Närområdet är väl känt för sina strövområde, vandringsleder och många badvikar. Härnäset, verkligen älskat av många, är en halvö i mellersta Bohuslän som bildats av att fjordarna Åbyfjorden i nordväst och Brofjorden i sydost trängt in i landskapet. På Österöd bor du med ett rikt natur-, bad- och båtliv med många badplatser, småbåtshamnar, strövområden, bär- och svampskogar inpå knuten. Följ en del av Kuststigen för att uppleva vacker natur till fots och ta gärna en paus vid lantliga Röe Gård för en god lunch i restaurangen och passa på att besöka dess mysiga butik. Här finns massor att upptäcka och utforska så här finns alla möjligheter till ett ljuvligt sommarliv. För den klättringsintresserade är hela Härnäset ett mecka med närheten till dess många och välkända klätterklippor. I närområdet finns service i Brastad och Lysekil, närmsta butik finns i Brodalen där du också har kommunikation till Göteborg och Oslo.

Österöd är drömmen för dig som längtar efter en idyll och ett boende med historisk accent som inbjuder till sköna somrar med avkoppling, kalas och umgänge. Det mesta är renoverat det är bara att flytta in och njuta! Välkommen till en riktig idyll som måste upplevas!

Utgångspris

2 850 000 kr

 
Budgivning pågår

Fakta

Adress:
Österöd 205, Brastad
Bostadstyp:
Fritidshus
Boarea:
38 kvm
Antal rum:
3 rum
 
Till boarean tillkommer inrett vindsplan samt en gäststuga
Byggår:
1901
Tomtyta:
1 697 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

2 850 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 525 000 kr varav byggnadsvärde 264 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

1 st om totalt 1 572 500 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 15 902 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 11 678 kr, renhållning 3 624 kr och sotning 600 kr.
Angiven kostnad för uppvärmning avser perioden mars 2022-april 2023. Kostnaden inkluderar även hushållsel.
Nuvarande ägare har under perioden haft en förbrukning på 2 874 kWh och haft ett elavtal med pirs 364,98 öre/ kWh.
Sotning genomförs vartannat år (kostnad 1 200 kr/ gång).
Fastighetsavgift: 3 938 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Fornlämning (1 st).

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Österöd 1:9.

Typ

Fritidshus. 1- plan med inrett vindsplan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1901.

Senaste renovering/ombyggnad

Renoveringar exteriört
Hus ommålat 2020
Ny vattenpump installerad av fackman 2020
Altan berg byggd 2020
Jordfelsbrytare och nya ledningar installerade 2022 (GH El i Uddevalla)
Byggnation altan. Öppnades upp från köket, ny altandörr (Brodalens snickeri) 2018 och 2021

Renoveringar inomhus:
HALL:
- Nytt golv inlagt 2019
- Tak och väggar ommålade
- Oljeelement installerat 2019

BADRUM:
- Tak och väggar ommålade
- Tvättmaskin installerad (CJ Elkontakt Lysekil)
- Förbränningstoalett installerad (2021)
- Ny blandare och kommod 2019
- Oljeelement installerat 2022

KÖK:
- Total ombyggnation kök: Tak och väggar omålade
- Nytt golv inlagt 2020
- Kök utbytt 2020 (Underskåp, Ugn, Induktionshäll, Fläkt, Diskmaskin och el)
- Ny altandörr installerad 2021 (Brodalens snickeri)
- Tapet (Ralp Lauren)
- Måttbeställda stänkskydd i glas
- Oljeelement installerat 2019
- Skafferi 2021

VARDAGSRUM:
- Tak ommålat och väggar tapetserade
- Nytt golv inlagt 2020

LOFT/ VINDSPLAN
- Tak och väggar målade 2022
- Ralph Lauren tapeter 2022
- Oljeelement installerade 2022
- Större del av installationer byttes ut och jordfelsbrytare installerades (GH El i Udevalla)
- Golv slipade och lackerade 2022

Sotning och brandskyddskontroller är utförda regelbundet enligt intervall. Protokoll finns att tillgå.

Storlek

Boarea ca 38 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 3 rum.
Till boarean tillkommer inrett vindsplan samt en gäststuga.

Byggnadssätt

Grundmur: Granit. Grund: Källare. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 2-glasfönster.

Vatten: Djupborrad brunn
Avlopp: Tvåkammarbrunn (BDT) + Cinderella förbränningstoalett.

Ventilation

Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt kamin.
Elförbrukning: 2 857 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

Uteplats

Stor nybyggd altan som förbinder boninghus, bod och gästhus. Syrenberså samt många uteplatser på tomten.

Övriga byggnader

Gäststuga. Redskapsbod.

Tomt

Natur- och bergstomt.

Omgivning

Härnäset är en halvö i mellersta Bohuslän som bildats av att fjordarna Åbyfjorden i nordväst och Brofjorden i sydost trängt in i landskapet. Härnäset är känt för sitt rika natur- bad- och båtliv med många badplatser, småbåtshamnar, strövområden, bär- och svampstigar och mängder med utflyktsmål. Området är också vida känt för dess klätterklippor och lockar varje år klättringsintresserade från när och fjärran. Överhud taget erbjuds du här ett skönt naturliv med stigar och vandringsleder inpå knuten.

Näset präglades i slutet av artonhundratalet och början av nittonhundratalet av den bohuslänska stenindustrin och än idag finns många spår från denna tid.

Härnäset är verkligen älskat av många, såväl åretruntboende och för de som här har sina fritidsbostäder. Här finns massor att upptäcka och utforska så här finns alla möjligheter till ett ljuvligt sommarliv. Som boende på Härnäset får du ett rikt liv med natur-, bad- och båtliv med många badplatser. Härnäset erbjuder mängder av badmöjligheter, utöver de mest närliggande finns till exempel Båtviken, Fågelviken, Kungsviken och Krabbviken.

Promenera längs Kuststigen för att uppleva vacker natur till fots och ta gärna en paus vid lantliga Röe Gård för en god lunch i restaurangen och passa på att besöka dess mysiga butik.

För den klättringsintresserade är hela Härnäset ett mecka med närheten till dess många och välkända klätterklippor. I närområdet finns service i Brastad och Lysekil, närmsta butik finns i Brodalen där du också har kommunikation till Göteborg och Oslo.

Härnäset ligger i Lysekils kommun och tillhör Bro socken och distrikt. På Härnäset ligger bland annat byarna Fågelviken och Slävik.

Bilder

En torpidyll i unik miljö

En äkta bohuslänsk idyll!

Huset är renoverat med största omsorg och känsla

Ett hem som är lätt att älska

Den nybyggda altanen är stor och nås av solen från morgon till kväll

Ännu en altan där det njuts av både sol och vacker utsikt över nejden

En äkta bohuslänsk idyll!

Välkommen in!

Kan det bli finare?

Vacker pärlspont och vitmålade detaljer

Ett rum som påminner om en gammeldags punchveranda

Vitmålat trägolv och vit träpanel förstärker förstås den lantliga charmen

Det nyrenoverade köket är otroligt charmigt, gammal charm möter det moderna och tapeten från Ralph L

I samband med renoveringen öppnades upp...

En vindskyddad, varm och solig oas

Nylagt

Lantlig charm och modernt på samma gång

Som taget ur ett inredningsmagasin

Vardagsrum med samma vitmålade golv och vitmålat trätak

I kaminen eldas det flitigt året runt

Kamin och murstock iordninggjort, inspekterat och sotat regelbundet.

Från köket leder trappan upp mot det inredda vindsplanet

Vindsplan är helt nyrenoverat. Här är uppdelat i olika sovavdelningar.

All el i huset är ny

Lantligt charmigt så det förslår

I ena ändan är idag möblerat med en dubbelsäng för de vuxna

I andra delen finns bäddar för barnen

Här är golvplanken i original, fint bevarade och iordninggjorda

Badrum med förbränningstoalett, dusch och tvättmaskin

Till Österöd kommer man för att slappna av, lyssna på naturen och för att njuta

Utöver altandäcket finns flera uteplatser på tomte

En syrenberså som snart står i full blom

Odlingsmöjligheter för den med intresse, om inte annat måste väl ändå landet nyttjas för potatis

En fin gäststuga

Altandäcket förbinder byggnaderna på ett trevligt sätt

Högt och soligt

Stjärnklart! (notera ej photoshopat utan taget vid midnatt)

Som vackrast nu

Det finns ingen båtplats som följer med fastigheten, men möjlighet till båtplats kan finnas

Området är vida känt för sin natur och klippor

En snäckskalsbank har lämnat spår efter sig och om våren står blåsipporna tätt.

En av Härnäsets omtyckta badvikar, här Svee

Härnäset är omtyckt för sin belägenhet mellan två fjordar

Planritning gäststuga samt förrådsbod

Fastighetskarta

Planlösningar

Planritning

Planritning vindsplan

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2023