6 rum - 142 kvm - Pinneberget 7 - Östersidan, Skaftö

Ett av Fiskebäckskils bästa utsikts- och sollägen

Med hav och bad 75 m bort ligger detta helt fantastiska nybyggda hus med god design, hög kvalitet och med ett svårslaget utsiktsläge. På Fiskebäckskils solsida, populära Östersidan, erbjuds nu en möjlighet som sällan kommer.

Hela fastigheten har en helt enastående utsikt över skärgård, kilens inlopp med alla båtarna, kyrkan och Fiskebäckskils vackra siluett där de röda sjöbodarna står i fin kontrast mot de många vita husen. På andra sidan ses Lysekils fina siluett både dag och kväll. Här lever du med en exklusivitet bara få förunnat och storslagen havsutsikt från i princip alla rum, tomten, balkong och samtliga uteplatser.
Detta är en bostad för dig som kräver, inte bara det lilla, utan mycket extra och för dig som vill njuta av konstant havsutsikt, magiska solnedgångar på Skaftö, på en av öns mest uppskattade platser.

Längst ut och högt upp på Pinneberget ligger den nybyggda villan från 2018. Den lättskötta, fina bergstomten bjuder på mängder med uteplatser, runt om huset och på bostadens båda plan. Här samlas alla element på samma plats; den vackra graniten dominerar tomten, solnedgångarna är magiska när solen brinner som eld, utsikten är fri och havsluften känns, och vatten syns så långt ögat kan nå.
Bostaden rymmer stor familj med många vänner. Nedre plan utgör en stor umgängesyta med stora fönsterpartier åt väst, modernt kök i öppen planlösning, ett rymligt sovrum samt ett badrum. Övre plan har även det en social yta med en extra matplats med helt magnifik utsikt. Tre sovrum, varav ett riktigt stort och med utgång till stor balkong och fri utsikt samt två lite mindre rum. Lika fint badrum som på nedre plan. Samtliga ytskikt är förstås väldigt fina, alla väggar är vita och bryter snyggt mot de mörka golven. Till huset hör en gäststuga med eget soldäck samt en bod som kan inredas till gäststuga. Parkering framför huset med plats för fyra bilar.

Mellan ute och inne ligger ett uterum som rymmer många runt bordet. Glaspartierna är skjutbara så när de öppnas upp integreras verkligen inomhus och utomhus. Uteplatser finns ”hur många som helst”. Runt huset går en djup altan, plats finns för solsängar, långbord, loungemöbel och lite till. Allt med magnifik utsikt. Kanske tar du morgonkaffet på baksidan, hit når solen först och baksidans uteplats är omgiven av graniten och platsen mellan huset och berget utgör en vindskyddad liten oas. Här finns även fin plats för grillen.

Gäststugan, med dess magiska utsikt, nås med några steg från huset och har ett soldäck. Här finns plats för gästerna.
Pinnebergets Hamnförening erbjuder båtplatser, f.n kö.

Det som karaktäriserar fastigheten är förstås dess oslagbara havsutsikt, och den lika uppskattade utsikten över Fiskebäckskil med dess bebyggelse och kyrka, bodar och hamn, segelfartyget Kvartsita men också bostadens oöverträffade ljusflöde och de stora sociala ytorna, såväl inomhus som utomhus. Plats att parkera och även för gäster på tomten.
Pinneberget ligger i ett av Skaftös mest omtyckta områden, Östersidan, en del av Fiskebäckskil som lever året runt.Gångavstånd till bad med sandstrand, cykelbana till Skafö Golfbana och till Fiskebäckskils pittoreska samhälle med dess bodar restauranger och sommarbutiker m.m. Med färjan Carl Wilhelmsson pendlar de boende, även skolungdomarna året runt, enkelt och snabbt till Lysekils centrum. Eller så vill du bara över till andra sidan kilen, färjan stannar på båda sidor.

Varmt välkommen på visning av en bostad långt utöver det vanliga.


I Fiskebäckskil finns Tempo Skaftöhallen, välsorterad med dagligvaror och här finns även fiskaffär, bageri, pizzeria och frisör. I marinan finns båtplatser, gästhamn, hotell och restaurang Brygghuset, café och glassbar samt butik för båtfolk. Vid den gamla ångbåtsbryggan ligger mycket uppskattade Gullmarsstrand hotell, restaurang och konferens. I samhället finns även,tennisbanor och paddelbanor. Vill man ha strand så erbjuder den barnvänliga badplatsen Bökevik sandstrand, klippor och badbryggor

Den östra sidan kilen kallas Östersidan, av många benämnd som en av Bohusläns vackraste platser med enastående ljus och utsikt över kilens inlopp, skärgård och öppet hav.

Utgångspris

14 800 000 kr

Fakta

Adress:
Pinneberget 7, Fiskebäckskil
Bostadstyp:
Fritidshus
Boarea:
142 kvm
Biarea:
18 kvm
Antal rum:
6 rum
Byggår:
2018
Tomtyta:
826 kvm

Ekonomi

Pris

14 800 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 169 000 kr varav byggnadsvärde 2 544 000 kr (fastställt 2021). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

6 st om totalt 3 450 000 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 32 085 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 14 149 kr, försäkring 3 480 kr, vatten/avlopp 10 956 kr, renhållning 3 000 kr och samfällighet 500 kr.
I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Lysekil Evensås GA:3 ändamål: Vägar.

Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Lysekil Evensås GA:3 ändamål: Vägar.

Planbestämmelser: Detaljplan.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Vägeröd 1:57.

Typ

Fritidshus. 1 ½ plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

2018.

Storlek

Boarea ca 142 kvm, biarea ca 18 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 6 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund med delvis ståhöjd. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3- glas isolerfönster.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Huset är en Deromebyggsats som monterats ihop av lokala entreprenörer.
Våtrummen är byggda av lokala entreprenörer. Våtrumsintyg finns.

Ventilation

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el via radiatorer. Elslingor i golv i våtrum entréplan.
Nätbolag: Vattenfall.
Elleverantör: Leva iLysekil. Elförbrukning: 11 148 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration status: Behövs ej.

Övriga byggnader

Gäststuga samt förråd.

Tomt

Tomtarea 826 kvm.

Omgivning

Fiskebäckskil tillhör Lysekils kommun och är beläget på Skaftö i mellersta Bohuslän på södra sidan av Gullmarns mynning i en skyddad vik mittemot Lysekil. Fiskebäckskil är ett av de äldsta fiskeläge och under 1500-atlets rika sillperiod grundades ett fiskeläge som så småningom utvecklades till att bli ett av Sveriges främsta skepparsamhällen. Då fraktfarten på segelfartyg mattades av i slutet av 1800-talet blev Fiskebäckskil en populär badort och societetslivet blomstrade på Fiskebäckskils Hafskuranstalt från 1870-tlet, nuvarande Gullmarstrand. Idag är samhället ett pittoreskt sommarparadis.

I Fiskebäckskil strosar man i den pittoreska bebyggelsen, Kaptensgatan slingrar sig genom samhället och utforskar alla små gångstigar och trappor. Längst ner ligger de små fiskarstugorna vid vattnet, högre upp de ståtliga kaptenshusen med den gamla badgäströrelsens arkitektur med mycken snickarglädje på glasverandor och balkonger.

Den östra sidan kilen kallas Östersidan, av många benämnd som en av Bohusläns vackraste platser med enastående utsikt över kilens inlopp, skärgård och öppet hav. Östersidan uppstod som ett ”systersamhälle” till Fiskebäckskil och är idag en del av tätbebyggelsen.

Under det expansiva 1800-taket omvandlades Östersidan till ett burget skepparsamhälle, med Bohusläns största fraktflotta. När lönsamheten minskade inom skeppsfrakten började man inrikta sig på det framväxande badortslivet och samhället blev under 1900-talet alltmer en renodlad sommarort.

Skaftö når man enkelt idag landvägen med bron över Snäckedjupot från fastlandet. Mellan Fiskebäckskil och Lysekil, via Östersidans färjeläge, går personfärjan Carl Wilhelmson med tätat turer, året om. Med färjan tar du dig snabbt till Lysekils kommersiella utbud och den kommunala servicen. Fån Östersidan med personfärjan tar det tio minuter till Lysekil. Bra kommunikationer finns också till Uddevalla och Göteborg.
(källa: wikipedia, vastsverige.com.

Film

Bilder

Pinneberget 7 

 

 

Finalist
Årets Mäklarkontor
Guldhemmet 2020


Alla känner till Hemnet. Hemnet hyllar den svenska bostadsbranschen genom Guldhemmet. Priskategorin Årets Mäklarkontor (1-10 anställda) handlar mindre om intäkter och mer om stark sammanhållning, en härlig företagskultur eller riktigt bra initiativ. Juryn utsåg Lysekilsmäklarna till en av tre finalister i hela Sverige.

Vi Lysekil

 

 

 

Vardagsrum, entréplan 

Kök 

Badrum, entréplan 

 

 

 

 

 

Uterum 

Uterummet förlänger utomhussäsongen, utsikten finns där året om 

 

 

 

 

 

 

 

Utsikt från balkong, övre plan 

Sovrum, entréplan 

Badrum, entréplan 

Allrum, övre plan 

Sovrum, övre plan 

 

 

 

Sovrum, övre plan 

Sovrum, övre plan 

 

Gäststuga 

Säljarens egna bild 

Säljarens egna bild 

Säljarens egna bild 

Säljarens egna bild 

 

 

 

Fastighetskarta 

Planlösningar

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2022