3 rum - 82 kvm - Skolberget 3E - Grundsund

Med känsla av exklusivitet och frihet

På Skolberget bor du högt och fritt med härlig utsikt endast en kort promenad från centrala Grundsund och bad, hav och bryggor. Skolberget 3E är i bästa skick, som nytt, med stilrena, snygga och välaktade ytskikt. Högst upp i huset och moderna, ljusa och stilrena färg- och materialval ger dig känslan av både exklusivitet och frihet. Bostaden är ljus och rymlig med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Vita väggar, fint ekgolv, djupa fönsternischer i svart granit och höga fönster ger rikligt med ljus. Köket är ett snyggt Myresjökök som går helt i vitt. Det inglasade uterummet vetter mot syd och kan nyttjas större delen av året tack vare de skjutbara glaspartierna som kan öppnas upp och anpassas utifrån väder och vind.

På Skolberget bor du i en lugn och skön miljö med kort promenadavstånd ner till Grundsunds samhälle med bryggor, sjöbodar, båtar och bad. Byggnaden är bygd som passivhus, vilket minimerar värmekostnaderna, med låga driftskostnader som följd. Denna bostad lämpar sig utmärkt även som fritidsboende. Då du här äger din egen fastighet kan du även hyra ut din bostad, precis som du önskar, den tid som du inte själv nyttjar den.

Området Skolberget ligger högt över havet, omgärdat av fin natur och du har en vidsträckt utsikt över det bohuslänska landskapet. Från bergets topp ser du kobbar och hav så långt ögat når. Här bor både dem som valt ett bekymmersfritt och ekonomiskt fritidsboende liksom de som lever och verkar på Skaftö året runt. Välkommen till ett förstklassigt och lättskött boende i vackra Grundsund!

Utgångspris

2 490 000 kr

Fakta

Adress:
Skolberget 3E, Grundsund
Bostadstyp:
Ägarlägenhet
Boarea:
82 kvm
Antal rum:
3 rum
Byggår:
2012
  • Visning

    22april
    Mån 22 april 12:00-12:30 Föranmälan krävs
  • Visning

    23april
    Tis 23 april 17:30-18:00 Föranmälan krävs

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Beskrivning

Du välkomnas av en inglasad, rymlig och praktisk, förhall med mörkt klinkergolv och vitlaserad liggande träpanel. Detta utrymme nyttjas med fördel som groventré för avhängning, men många väljer också att möblera utrymmet så det blir som ett trevligt uterum.

Hallen är ljus och rymlig och har även det ett lättskött mörkt klinkergolv, vilket sedan övergår i en stilren parkett i ek. Detta golv bildar tillsammans med vita väggar en neutral bas att inreda efter och är gemensam för hela bostaden. Bostaden är ytterst välvårdad och det är svårt tro att någon faktiskt har bott här.

Till vänster finner vi köket, ett snyggt Myresjökök med vita köksluckor och en stilren mörk sandfärgad bänkskiva i laminat med en kantlist i ek. Vitvarorna är från Siemens; kyl/frys, spis med glaskeramikhäll, varmluftsugn. Här är gott om praktisk förvaringsinredning med både skåp och lådor, väl tilltagna arbetsytor och ett fönsterparti ovan diskbänken gör det ljust och trevligt att arbeta i. Djupa fönsternischer i vacker mörk granit finns i köket liksom i hela övriga lägenheten.

Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet, vilket har plats både större soffgrupp, matsalsgrupp och läshörna. Höga dubbeldörrar av glas ger ett rikligt ljusflöde och ger utgång till det rejält tilltagna inglasade uterummet. Här finns gott om plats för möblemang och kulna dagar sitter du skyddat mot väder och vind, soliga dagar öppnar du enkelt upp för att skapa en öppen balkong.

Bostaden rymmer två rymliga sovrum, båda i varma ljusa toner med ekparkett på golv. De är båda oerhört ljusa då det ena har fönster åt tre väderstreck och det andra sovrummet har högt dubbelfönster som påminner om en fransk balkong och kan öppnas upp mot uteplatsen.

I anslutning till hallen finner vi badrummet vilket är praktiskt och stilrent med helkaklade vita väggar vilket samsas fint mot den brungrå, och lättskötta, mattan på golvet. Hörndusch med infällbara duschväggar i klarglas, toalett, handfat, badrumsskåp samt handdukstork. Innanför badrummet finns en separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med samt gott om skåpsförvaring.

Genomgående ytterst välvårdade ljusa ytskikt samt ekparkett, högklassiga materialval och vidsträckt utsikten gör att hela bostaden andas en exklusiv frihetskänsla. Lägenheten är belägen på markplan, men saknar helt insyn, erbjuder ett praktiskt och lättskött boende med fina uteplatser och bara en kort promenad ner till Grundsunds pittoreska samhälle, bryggor, sjöbodar, härliga bad och omtyckta restauranger.

Varmt välkommen på visning!

Ekonomi

Pris

2 490 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 044 000 kr varav byggnadsvärde 843 000 kr. 520, Ägarlägenhetsenhet, bostad.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 33 180 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 6 000 kr
Samfällighetsavgift: 2265 kr/mån.
Kommentar till driftskostnad: Angivna driftskostnader för uppvärmning och hushållsel är en uppskattning.
Ägare av lägenhet bekostar sin egen elförbrukning (värme och hushållsel), försäkring samt reparation och underhåll som hör till ägarlägenheten. Övriga driftskostnader såsom vatten, avlopp, sophämtning, allmän försäkring, fiber ingår i den avgift som betalas månadsvis till samfälligheten. Angiven kostnad för uppvärmning är en uppskattning.

Vad äganderätt?
Om du köper en ägarlägenhet innebär det att du äger din egen lägenhet. Du äger inte bara rätten till lägenheten (som bostadsrättsförening) utan lägenheten är din egen - precis som när du är ägare till en villa eller ett radhus. När du köper en ägarlägenhet måste du ansöka om lagfart och som ägare till en ägarlägenhet bestämmer du själv över din egna bostad. Det innebär att du till exempel självständigt kan överlåta, pantsätta eller hyra ut lägenheten som du vill, på samma sätt som vid ett småhus.

Förvaltning sker genom förening
Som ägare till en ägarlägenhet har du en skuldfri del samfällighet som omfattar bl a yttertak, fasader, trapphus, förråd och andra gemensamma anordningar Samfälligheten förvaltas av en samfällighetsförening där du som ägare är medlem. För att finansiera reparation er och underhåll tar samfälligheten en avgift av medlemmar, samfällighetsavgift om betalas månadsvis.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Detaljplan (2009-11-17).

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Lönndal 1:311.

Typ

Ägarlägenhet.

Besiktigad

Ja.

Våningsplan

Våningsplan 2 av 2, ej hiss.

Byggnadsår

2012.

Storlek

Boarea ca 82 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 3 rum, varav 2 sovrum.

Byggnadssätt

Övrigt: Två förråd hör till bostaden, ett vid entrén och ett i anslutning till uteplatsen.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Mekanisk till/frånluftssystem med värmeåtervinning.

Energideklaration

Energideklaration utförd, 2016-05-23.
Energiklass B. Energiprestanda 32 kWh/m² år.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber.
Internet: Fiber.

Uteplats

Eget uterum med utgång från vardagsrummet samt möjlighet till mindre sittgrupp vid entrén.

Bilplats

En parkeringsplats, i anslutning till bostaden, ingår i samfällighetsavgiften.

Övriga byggnader

Två förråd hör till bostaden, ett vid entrén och ett i anslutning till uteplatsen.

Övrigt

Fastigheten är byggd 2012 och genomgick en fullständig besiktning hösten 2018 (s.k 5-års besiktning. Även 2-års garantibesiktning har utförts). Besiktning efter 10 år kommer också att göras.

I samfällighetsavgiften igår parkering, vatten, avlopp, renhållning/sophämtning samt fiber.

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planlösningar

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2019