5 rum - 80 kvm - Vallarnavägen 45 - Skaftö

Perfekt läge i omtyckt område, med hav och bad i din direkta närhet. Båtplats och del i bastutunna

Långt in på Vallarnavägen, som tredje sista hus på väg mot Asperna och Rågårdsvik, ligger denna vackert belägna fastighet med en av områdets finaste tomter. Promenera vidare och du når klippor, bad, hav och den finaste skärgården. Ta andra hållet och gå ner till Skallhavet där båtplats och del i bastutunna följer med fastigheten. Området kring Skallhavet, Skallhavsvägen och Vallarnavägen, är ett mycket omtyckt område, i alla åldrar. Här är trivsamt och välskött och du har alla sommarens nöjen inom räckhåll.

På Skallhavsvägen 45 bor du med perfekt läge i det omtyckta fritidshusområdet bestående av i huvudsak fritidshus, men också en och annan som har valt att flytta hit på heltid. Omgivningarna är vackra och här är verkligen rofyllt! Stugan ligger i soligt västerläge med kort promenadavstånd till bad- och båtliv. Nere vid Skallhavet finns en båtplats och fastigheten har också del i en mycket uppskattad vedeldad bastutunna precis vid vattnet. Fastigheten har ett utmärkt läge i området, långt in på vägen och därmed nära till klippor och hav. Du bor med natur och hav intill, du bor lugnt och privat samtidigt som du, ni, familj, barn och barnbarn har alla möjligheter till socialt umgänge när så önskas.

Vi stiger in i stugan och välkomnas av en ljus och charmerande hall med bra avhängningsmöjligheter. Vidare in kommer vardagsrummet som är öppet och ljust tack vare ljusinsläpp från tre håll. Den sociala och öppna planlösningen är uppskattad då det gör det enkelt att umgås många. Här är idag möblerat med såväl soffgrupp, matsalsbord och en läshörna. Ändå känns här luftigt. Den trivsamma stugan fungerar bra för sommarens umgänge, i synnerhet då det praktiska arbetsköket vetter mot baksidan och har utgång till den skyddade altanen. Baksidan har ett rejält trädäck men också gräsmatta, du sitter här helt insyns- och vindskyddat omsluten av baksidans fina, typiskt bohuslänska, natur. Den fina tomten går till och med en bit upp på berget. Utgången från köket till altanen gör det enkelt att arrangera grillkvällarna! På andra sidan, finns också stora ytor för den som föredrar kvällsolen. Här finns en uteplats under tak och gräsmattan är stor för dig som vill ta ut utemöbeln och njuta av solen dag som kväll.

På fastigheten ligger två bostadsbyggnader, i huvudbyggnaden finns tre bra sovrum, praktiska och yteffektiva. I den andra byggnaden finns ytterligare sov- allrum. Denna byggnad kan självfallet nyttjas som gästhus, då den förutom flera sovplatser även rymmer pentry med kokplatta och mindre kyl med frysfack samt badrum. Den är också helt perfekt för dig med barn och ungdomar som här kan dra sig undan och få en egen plats att vara på. I huvudbyggnaden finns ett tvättutrymme med handfat, badrummet är placerat i den andra byggnaden. Bostadsbyggnaderna har renoveringsbehov.

Ytskikten är i huvudsak äldre. Den med sinne och kunskap för retro och design kommer att känna igen många av de gammeldags schablon-tapeterna. I hallen återfinns originalet och förlagan till den idag så populära Gästgivars, vilken ingår i Duros unika kollektion av Gammalsvenska. På väggarna här sitter originalen, oerhört välaktade, ibland som om de vore nya.

Med fastighetens utmärkta läge i området, långt in på vägen och därmed nära till klippor och hav, bor du lugnt och privat samtidigt som du/ ni/ familj/ barn/ barnbarn har alla möjligheter till socialt umgänge när så önskas.

Området kring Skallhavet, Skallhavsvägen och Vallarnavägen, är ett mycket omtyckt område. Här är trivsamt och välskött och du har all sommarens nöjen inom räckhåll. Hav, bad, båtplats, bastutunna. Promenera till Rågårdsvik, eller ta cykeln till Grundsund. Hela Skaftölandet har så mycket att erbjuda!

Intilliggande Rågårdsvik erbjuder vackra vyer mot havet, pittoresk bebyggelse och möjligheter till många bad. I Rågårdsvik ligger välkända Rågårdsviks Pensionat, tennisbana samt ett fint havsbad med långbrygga och strand. Du kan läsa mer om Rågårdsvik på: https://www.vastsverige.com/lysekil/produkter/skafto-ragardsvik/

Grundsund har du inom kort avstånd och här finns än fler bryggor och fina hamnpromenader, sjöbodar, båtar och många badmöjligheter. Här finns flera restauranger som Smultron & Tång och längst ut på Östra Kajen ligger mycket omtyckta Pelles rökeri. Promenerar du vidare längs kajen har du en underbar strandpromenad längs havet och klipporna som avslutas vid fina badplatsen i Vigerna. I Grundsund finns också en bra matvarubutik (öppen året runt), där du bland annat kan köpa fredagsräkorna, caféer, restauranger samt ett par trevliga kläd- och inredningsbutiker, förskola/ skola, bibliotek med mera.

I närliggande Fiskebäckskil ligger de välrenommerade restaurangerna Brygghuset och Gullmarsstrand. Här finns också Skaftö Golfs utmanande golfbana, vandringsleder och inte minst bad från såväl klippor som strand. Alternativen är många och här finns mycket att utforska för den som inte är bekant med området.

Lysekil når du med bil eller så tar du färjan Carl Wilhelmsson från Fiskebäckskil, färjan går regelbundet, året om, till Lysekil. Till Uddevalla/ Torp har du en knapp halvtimma och därifrån har du ca 45 minuter till Göteborg. Till Svinesundsbron har du knappt en timma med bil och till Oslo tar du dig på cirka två timmar.

Välkommen till ett ytterst trevligt område där hela familjen garanterat kommer att trivas!

Såld

Fakta

Adress:
Vallarnavägen 45, Grundsund
Bostadstyp:
Fritidshus
Boarea:
80 kvm
Antal rum:
5 rum
 
Det finns två byggnader, det stora boningshuset har 56 kvm taxerad boarea, det mindre 24 kvm.
Byggår:
1970
Tomtyta:
868 kvm

Ansvarig mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 898 000 kr varav byggnadsvärde 834 000 kr (fastställt 2018). 220, Småhusenhet, bebyggd.

Pantbrev

3 st om totalt 310 000 kr.

Driftkostnad

Driftkostnaden är ca 19 438 kr/år.
Fördelas enligt följande: uppvärmning 4 117 kr, försäkring 1 207 kr, vatten/avlopp 9 377 kr, renhållning 1 737 kr, samfällighet 2 000 kr och övrigt 1 000 kr.
I kostnader för uppvärmning ingår hushållsel. Bostaden har nyttjats för fritidsbruk.
Kostnaden Övrigt avser båtplats.
Kostnaden Väg/samfällighet avser Fossa vägförening.
Andel i bastutunna vid Skallhavet 0 kr.
Fastighetsavgift: 8 349 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Lysekil Fossa GA:3.
Gemensamhetsanläggning: Gemensamhetsanläggning: Lysekil Fossa GA:3.
Planbestämmelser: Byggnadsplan.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Fossa 1:187.

Typ

Fritidshus. 1 plan.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Besiktigad

Ja.

Byggnadsår

1970. 1970 rep. 1978.

Storlek

Boarea ca 80 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 5 rum, varav 4 sovrum.
Det finns två byggnader, det stora boningshuset har 56 kvm taxerad boarea, det mindre 24 kvm.

Byggnadssätt

Grundmur: Betong. Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2-glasfönster.

Kommunalt vatten (nuvarande ägare stänger av vattnet på vintern).
Kommunalt avlopp.

Ventilation

Självdrag.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el.
Nätbolag: Vattenfall.
Elleverantör: Vattenfall. Elförbrukning: 544 kWh/år.

Energideklaration

Energideklaration status: Ej utförd.

TV- och internetanslutning

TV: Fiber.

Uteplats

Altan under tak, läge väster.
På baksidan finns en stor altan av atrium-karaktär, omgärdat av de två husen och bakomliggande natur/ berg.

Övriga byggnader

På fastigheten finns två bostadsbyggnader.

Tillgång till båtplats och bastutunna vid Skallhavet finns genom bryggföreningen.

Tomt

Trädgårds-, natur-, sluttningstomt.

Bilder

Området är mycket populärt och omtyckt bland fritidsboende men också en del permanentboende 

Skallhavet strax intill 

En av områdets vackraste tomter... 

...med båtplats och del i bastutunna 

Välkommen in - öppet och ljust 

På väggarna sitter de mest bedårande tapeterna, här Gästgivars i original 

Köksdelen vetter mot baksidan och har utgång mot helt insynsskyddad trädgård 

Ett av huvudbyggnadens tre sovrum 

Delvis öppen planlösning ger möjlighet till socialt umgänge utan att det blir trångt 

Ljusinsläpp från tre håll 

 

Sovrum huvudbyggnad 

Praktiskt arbetskök 

Sovrum huvudbyggnad 

Tvättutrymme i huvudbyggnaden 

Baksidan är helt insyns- och vindskyddad 

Ett trädäck förbinder de två byggnaderna 

Gästhus eller kanske för familjens barn och ungdomar 

 

Badrummet är placerat i byggnad två 

 

En kort promenad bort 

Trädgården är stor och lummig och har plats för flera bilar 

 

Fastighetskarta 

© Lysekilsmäklarna AB 2020