Lyse-Berga 3:75 - Lyse

Bygg ditt drömboende i omtyckta Lyse-Berga. Tomten, utanför detaljplan, har positivt förhandsbesked

Bygg ditt drömboende i omtyckta Lyse-Berga. Fastigheten Lyse-Berga 3:75, som ligger utanför detaljplanerat område, har ett positivt förhandsbesked för nybyggnation. Att fastigheten ligger utanför detaljplan innebär att det ges större frihet för dig att själv planera och utforma ditt nya boende. Utifrån förhandsbeskedet planerar du för hur du vill bygga, ansöker om bygglov och därefter är det klart att sätta spaden i marken. Ta del av förutsättningarna för nybyggnationen och beslutet i sin helhet genom att kontakta mäklaren.

Lyse och området kring Lyse-Berga och dess närhet till hav och bad gör området lika populärt bland dem som söker ett innehållsrikt fritidsboende som dem som vill bo i den vackra miljön året runt. Att bo med närheten till havet och samtidigt nära till stan har de senaste åren lockat många att bygga nytt för att flytta hit permanent.

Närmljön erbjuder en mycket vacker och genuin skärgårdsidyll. För många är området kring Lyse-Berga, Spjösvik och Norra Grundsund fortfarande lite okänt, ett område som utgör en av Lysekils vackraste delar med Skalhamn, Björnevik, Kolleröd och Ramsvik inom promenadavstånd. Här bor de som vill leva med en fantastisk natur i sin närhet och mängder av utflyktsmål, badvikar och vackra stigar längs kusten att välja emellan. Det är bara att packa fikakorgen och ge sig ut! I närområdet finns många fina badplatser, närmast badar du vid Kolleröds fina och barnvänliga badplats dit du enkelt cyklar till. Här badar man från härliga klippor, hoppar från hopptorn och dyker från trampolin. Den breda fina sandstranden gör att den är väldigt omtyckt bland barn i alla åldrar. Sommartid finns här också en kiosk

Småbåtshamnar finns närområdet och i närliggande Lysekils Marina (www.lysekilsmarina.se), Basteviksholmarna, finns möjlighet till båtplats. Vi finner den finaste skärgården alldeles utanför och med båt tar du dig snabbt ut till öppet hav. Likaså till Lysekil och vackra skärgården utanför. Skärgården i sig är en av Bohusläns finaste (tycker vi som bor i Lysekil i alla fall). Mängder med guldkorn, naturhamnar och öar finns att upptäcka. En dagsutflykt till Kornöarna är också alltid roligt. Till Smögen, Kungshamn och likaså Lysekil har du tjugo minuter med båt.

I Norra Grundsund kan du köpa färska kräftor direkt från fiskebåten. Bastevik ståtar med en av Lysekils mest populära restauranger, belägen precis vid havskanten. Hela området är mycket populärt bland fiskare, för såväl makrill- som hummerfiske.

Centrala Lysekil med dess utbud av affärer, restauranger och service nås på tio minuter. Vill du utforska mer av Bohuslän når du Kungshamn, Smögen, Hunnebostrand, Bovallstrand på en halvtimma med bilen. Värt att notera är också att buss går regelbundet till Lysekil för den som vill åka in till stan om kvällen.

Du är välkommen att kontakta mäklaren för visning, men det går också bra att åka ut och titta på tomten på egen hand.

Utgångspris

1 395 000 kr

Fakta

Adress:
Lyse-Berga 3:75, Lysekil
Bostadstyp:
Tomt
Tomtyta:
1 162 kvm

Ansvarig mäklare

Heidi Rönning

Reg. Fastighetsmäklare
0702- 44 03 08 heidi@lysekilsmaklarna.se

Assisterande mäklare

Katarina Törnkvist

Reg. Fastighetsmäklare
0702-40 05 35 katarina@lysekilsmaklarna.se

Ekonomi

Pris

1 395 000 kr högstbjudande

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter: Last: Officialservitut Vattentäkt, 1484-2022/66.1.

Gemensamhetsanläggning: Lysekil Lyse-Berga GA:5 ändamål: Vägar.

Fastigheten

Fastighetsbeteckning

Lyse-Berga 3:75.

Typ

Tomt.

Upplåtelseform

Äganderätt.

Tomt

Tomtarea 1 162 kvm.

Övrigt

För mer information om att bygga nytt, besök gärna kommunens hemsida www.lysekil.se där du under fliken Bygga och Bo hittar mycket matnyttig om byggprocessen och andra bra saker som är viktigt veta och tänka på när man skall bygga nytt.

Många bra tips och råd kan man också få på sidan ”Bygglovsguiden” som ger dig svar på många frågor: http://guide.bygglovsguiden.se/appMainPage.aspx

Ta del av beslutet och förutsättningarna för nybyggnationen genom att kontakta mäklaren.

Dokument och länkar

Bilder

Vy från tomten

Områdesbild Lyse Berga-stig ner till stranden

Områdesbild Lyse Berga

Områdesbild Lyse Berga

Områdesbild Lyse Berga

Områdesbild Lyse Berga

Områdesbild Lyse Berga

Områdesbild Lyse Berga

Områdesbild Lyse Berga

Områdesbild Lyse Berga

Fastighetskarta

Karta

Intresseanmälan

© Lysekilsmäklarna AB 2024